Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.02.2012.
10:21
Alo! A

Ministar prelazi u naprednjake?!

Aktuelni ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić mogao bi da bude novo pojačanje Srpske napredne stranke nakon narednih izbora!

Kako Alo! saznaje, Ćirić je nedavno počeo da pregovara s vrhom naprednjaka o ovom transferu, a u potrazi za uhlebljenjem pre SNS-a nije zaobišao ni Demokratsku stranku.

Aktuelni ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić

Iako je ponikao u pomenutom ministarstvu kao najbliži saradnik tadašnjeg šefa ovog resora Mlađana Dinkića, prvo kao pomoćnik ministra za privatizaciju, a zatim od 2008. godine i kao državni sekretar, Nebojša Ćirić na ove pozicije došao je kao nestranačka ličnost. Tako je nakon pompezne rekonstrukcije vlade Mirka Cvetkovića avanzovao do ministarske pozicije, na kojoj je nasledio Dinkića.


Prema rečima našeg izvora bliskog aktuelnom ministru, Ćirić je u potrazi za članskom kartom koja bi mu i u sledećem sazivu vlade garantovala visoku poziciju.

- Ćirić je shvatio da mu njegova stručnost nakon sledećih izbora neće mnogo

značiti ukoliko iza sebe ne bude imao stranku koja će mu obezbediti sigurnu funkciju. Prirodno, prvo je neformalno razgovarao s demokratama, jer su mu zbog saradnje u aktuelnoj vladi najbliži. Međutim, kako naprednjaci kubure sa stručnim kadrom, a imaju velike izglede da budu značajan politički činilac nakon narednih izbora, stupio je u kontakt i s vrhom SNS-a - objašnjava naš sagovornik blizak Ćiriću.

Cvijanovim stopama

 

Ukoliko Nebojša Ćirić i definitivno promeni jato i pridruži se Srpskoj naprednoj stranci, to će biti njihovo najjače pojačanje posle Vladimira Cvijana. Podsetimo, nekadašnji generalni sekretar Predsedništva Srbije u aprilu 2010. godine, na opšte iznenađenje, prišao je stranci Tomislava Nikolića.

Upućeni kažu da prvom ekonomisti Srbije politička lojalnost nije jača strana, već da prvenstveno gleda gde će svoje reference moći najbolje da iskoristi.
Sam Ćirić, koji se trenutno nalazi na službenom putu u Alžiru, u izjavi za Alo! nije potvrdio, ali ni demantovao ovu informaciju.
 

- Trenutno sam u Alžiru, gde se trudim kao i do sada, i gde god da sam, da otvorim vrata srpskim kompanijama da posluju na tržištu te zemlje. Moja jedina politika je da pokušam u Srbiju da dovedem što više stranih investitora i da u situaciji u kojoj se nalazimo probamo da otvorimo nova radna mesta. To je jedina politika kojom se bavim i kojom ću se baviti i u budućnosti - poručio je ministar na konkretno pitanje da li razmišlja o prelasku u redove naprednjaka.


S druge strane, u Srpskoj naprednoj stranci tvrde da ne pregovaraju sa Nebojšom Ćirićem, te da priče o njemu kao eventualnom pojačanju nisu tačne.


- To nije istina - kratko je prokomentarisao zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić.

I Stanković neizvestan

Kao još jedna slaba karika URS-a koja bi posle narednih izbora mogla da promeni tabor, sve češće se pominje Zoran Stanković. Ni aktuelni ministar zdravlja nema pristupnicu Dinkićeve stranke, iako je na njihov predlog, kao stručnjak, došao na sadašnju funkciju. Poznato je da je Stanković u prethodnim sazivima imao podršku Demokratske stranke Srbije, kao i da je jedan od funkcionera koga prati dobra reputacija, pa bi ga mnogi rado videli u svojim redovima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online