Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 14.02.2012.
09:34
B92 A

Stranke duguju i za telefon

Lider URS i G17 plus Mlađan Dinkić i generalni direktor Telekoma Branko Radujko oštro su na Tviteru polemisali o dugovanju ove stranke Telekomu, piše Danas. A sve je počelo prilično bezazleno, ocenom jednog građanina da Telekom sponzoriše sportske klubove iz Beograda nauštrb onih iz unutrašnjosti...

Dinkić je podržao ovaj stav, na šta mu je Radujko predložio da "G17 konačno plati račune za telefone i da onda predlaže marketing koncepte".

Generalni direktor Telekoma Branko Radujko i lider URS i G17 plus Mlađan Dinkić: Oštro polemisanje na Tviteru o dugovanju ove stranke Telekomu
 

Povodom ove rasprave Danas je pitao DS, naprednjake, LDP, DSS, SPS, G17 plus i SRS da li i koliko novca duguju Telekomu za telefonske račune. Iako je Radujko na Tviteru napisao da pored G17 "ima još takvih", gotovo sve stranke tvrde da Telekomu ništa ne duguju. Jedino DSS priznaje dug od oko milion dinara, dok u URS pominju da je će "reprogramirati" stara dugovanja.

Ipak iz ovog preduzeća poručuju da neredovnih platiša među strankama ima više i upozoravaju da će, ako zatreba, isključivati telefone i ići pred sud. Naime, Danas je Telekomu uputio pitanja o pojedinačnim dugovanjima parlamentarnih političkih stranaka za mobilnu i fiksnu telefoniju, kao i da li im je data mogućnost reprogramiranja duga.

Stigao je sledeći odgovor: "Telekom Srbija AD, kao kompanija koja posluje na konkurentnom tržištu, ne objavljuje podatke o dugovanjima korisnika, već preduzima sve zakonske mere da dugovanja naplati. To se odnosi i na političke stranke kao poslovne korisnike. Za sva dospela i neizmirena potraživanja političkih stranaka pokrenute su sve zakonske mere naplate i uvereni smo da će biti naplaćena. U suprotnom, telefoni će biti isključeni i potraživanja će se naplaćivati sudskim putem".

Dejan Mihajlov, direktor DSS kaže da ova stranka račune za mobilni telefon Telekomu plaća redovno, a da račune za fiksni telefon svaki odbor DSS posebno plaća, kao i da centrala stranke u Beogradu iz meseca u mesec redovno izmiruje obaveze.

"Kada je reč o lokalnim odborima stranke, postoji dug koji je nešto veći od milion dinara, ali će biti pokriven kroz reprogram", kaže Mihajlov.

Nadležni u G17 plus nisu jasno rekli kolika je visina duga na koji ukazuje direktor Telekoma. Ističu da se "često misli da u političkim partijama postoje stotine miliona, ali u praksi nije tako". Kažu i da redovno servisiraju obaveze prema Telekomu, a da su "za stara dugovanja pre nekoliko meseci razgovarali o reprogramu".

"Sporazum o reprogramu duga je potpisan, ali još nije vraćen iz Telekoma u G17. Verujemo da je reč o usaglašavanju tehničkih detalja i očekujemo da će sporazum narednih dana stići do nas", kažu u G17 plus.

U DS je rečeno da centrala stranke nema nijedan dug prema Telekomu, a identičan odgovor dao je potpredsednik SRS Dragan Todorović.

U LDP ističu da je njihovo pravilo da nema službenih telefona i automobila i da njihovi funkcioneri sami snose troškove svog rada. Ova stranka, kako je objašnjeno, koristi samo fiksne telefone i račune plaća u skladu sa zakonom od sredstava koje svakog meseca dobija od države. Tvrde i da "nemaju dospela, a neizmirena potraživanja".

POVEZANE VESTI

Utorak 14.02.2012. 13:51
Динкић би требало да се изучава као социолошки и политички феномен. Да после толико упропаштених приватизација, давања овлашћења банкама да деру кожу народу, толико лажних обећања, опет неко да њему глас. Па и ви којима је обезбедио посао зар мислите да ће му вечно ММФ држати леђа. Он је политички отпад коме прети депонија.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online