Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 07.02.2012.
23:15
B92 A

SNS i DSS pregovaraju posle izbora?

Lideri SNS i DSS pokušaće posle izbora da formulišu zajedničku državnu politiku i okupe okosnicu nove vlade, ako im to omoguće rezultati glasanja, pišu beogradski mediji.

Prema informacijama Novosti, u SNS i DSS, posle stava Koštunice da Srbiji više ne treba da bude cilj članstvo u Evropskoj uniji, nestala je i potreba za predizbornim sastancima, iako naprednjaci stav bivšeg premijera zasad ne vide kao ključnu prepreku za saradnju i dalje razgovore.

Dogovorili se da o svemu, pa i o EU, ”otvoreno razgovaraju kada se vide”
 

Nikolić kaže da se sa Koštunicom dogovorio da o svemu, pa i o EU, ”otvoreno razgovaraju kada se vide”.

"Ne volim da polemišemo preko medija, i toga ću da se držim. Vidim da Koštunica tvrdi da ovakva EU više neće postojati, a ja se pitam hoću li zateći i Srbiju kada dođemo na vlast. Ako ovi nastave da nas zadužuju ovim tempom, bojim se da će me, kada uđem u Vladu, tamo sačekati neko iz MMF ko će mi reći: ”Šta ćeš ti ovde, mi smo Srbiju dobili na hipoteku”, kaže Nikolić.

Koštunica je preneo da će lideru SNS predočiti uverljive argumente da je budućnost Srbije politička neutralnost i ekonomska saradnja sa EU, a ne formalno članstvo u toj organizaciji.

Osim odnosa prema EU, ispod pregovaračkog stola ”čučaće” i nesporazumi oko promene Ustava. Koštuničine demokrate opredelile su se da tvrdo brane najviši pravni akt, a Nikolić je još za vreme opozicionog staža podneo inicijativu za izmenu vrhovnog državnog dokumenta kako bi se smanjio broj poslanika.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.02.2012. 07:57
dogovori posle izbora su najveca prevara naroda...glasas za jedne a oni naprave koaliciju sa onima za koje nikada ne bi glasao! I sta onda...to nije demokratija!
Utorak 07.02.2012. 23:21
Ko zna mozda bi to bilo i najbolje da ih lepo sve neko doceka i kaze a sta ce te vi svi ovde..........?
Sreda 08.02.2012. 13:48
Сасвим нормално; човек има достојанства, неће да се шлепа, продаје, доследан...свиђало се то коме или не. Може и оно што прича да се коме свиђа, ал'му се не може замерити да закукуљује, замумуљује... А и од ЕУ су се видим овајдили и Грци, па и Румни, те Бугари, Мађари...Боље би нам било да их се пазимо; није на одмет бити опрезан; међу већином тамо ми намамо некаквих пријатеља, ал' осведочених непријатеља боме имамо.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online