Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 06.02.2012.
21:50
Beta, Vestionline A

Bujanovac: Brišu "srpske" ulice

Svih 17 odbornika srpskih partija u Skupštini opštine Bujanovac napustilo je sednicu na kojoj je većina albanskih odbornika usvojila predlog za promenu naziva ulica u tom gradu, izjavio je član Opštinskog veća Miodrag Milković. On je objasnio da su napustili sednicu "zbog nepotrebnog dizanja tenzija albanskih političkih partija zbog bizarnog razloga promena naziva ulica u Bujanovcu, čega su se setili sada nakon 11 godina vlasti".

Većina albanskih odbornika u Skupštini opštine Bujanovac usvojila predlog za promenu naziva ulica u tom gradu: Opština Bujanovac
 

"Nisu srpske partije izašle iz vladajuće koalicije sa albanskim partijama, ali je sasvim sigurno da nakon ovoga suštinski ništa neće biti isto i neće biti saradnje kao pre", rekao je Milković, koji je i član grupe građana "Stojanča Arsić" koja učestvuje u vladajućoj koaliciji sa albanskim partijama.

Albanski odbornici su većinski izglasali promenu naziva više ulica, među kojima su i ulice Stepe Stepanovića, Vojvode Radomira Putnika, Cara Lazara, Carice Milice, Vojvode Mišića, Dimitrija Tucovića, Dositeja Obradovića, Svetozara Markovića i drugih velikana iz srpske istorije, nauke, prosvete i kulture.

Ulicu dobija i terorista?

Ubuduće bi te ulice trebalo da nose imena: Redžep Hasani, Ljam Breznica, Naim i Sami Frašeri, Idriz Seferi i drugih albanskih književnika i boraca, kako je navedeno, za albansko budjenje.

Ulicu će u Bujanovcu dobiti i Fatmir Ibiši iz Gnjilana, pripadnik Kosovskog zaštitnog korpusa, koji je februara 2000. godine kod sela Končulj, sa terorističkom grupom izveo bombaški napad na policijsko vozilo MUP-a Srbije, kada je jedan policajac ubijen, a tri teško ranjena.

Pod znakom pitanja je da li će promeniti naziv i centralni gradski trg, koji sada nosi ime vođe Prvog srpskog ustanka, Karađorđa Petrovića. Novi potencijalni naziv trga je Trg Skenderbega. O ovoj odluci Skupštine opštine Bujanovac, konačan sud daće nadležna komisija Ministarstva za državnu upravu, lokalnu samoupravu, ljudska i manjinska prava.

"Albanske političke partije su na vlasti u Bujanovcu već 11 godina, a kako nema opipljivih rezultata izvukli su temu promene naziva ulica, što je izazvalo tenzije, ali svakako neće stvoriti nova radna mesta", rekao je Milković.

Kako je naveo, predlog promene naziva ulica koje je danas usvojila Skupština opštine Bujanovac, većinom glasova odbornika albanskih političkih partija, biće poslat na verifikaciju Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, bez čije saglasnosti nazivi ne mogu biti promenjeni.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.02.2012. 22:23
Eto šta se dogodi kada se ulenite i ne održavate higijenu,grinje i bakterije se namnože i počnu da smrde. Ali tu je Domestos...
Ponedeljak 06.02.2012. 22:23
То само у овој Србији може. А Срби у Албанији, она шака јада што је остала, не смију да кажу да су Срби... А Шиптари дају имена терориста и убица... Срамно... И онда им Србија не ваља и није демократска... Е, Србијо, Србијо...
Ponedeljak 06.02.2012. 22:01
Ni ovi "nasi" ovde nisu nista bolji... u BG su promenili toliko naziva ulica (heroja itd.) . Ni danas se ne snalazim. I to pola cutke...zadnji put 2 godine nisam znao da su mi promenili ime ulice......ispala svadja sa pandurom da ja ne znam gde zivim
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online