Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 02.02.2012.
18:27
Srna A

"Čedina izjava nanela štetu celom regionu"

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović smatra da je izjava lidera LDP-a Čedomira Jovanovića o Republici Srpskoj kao genocidnoj tvorevini krajnje neodgovorna i može da izazove nestabilnost u regionu jugoistočne Evrope.

Potpredsednik SPS: Dušan Bajatović
 

"Ne znam ko je i kakvi su motivi naterali Jovanovića da tako nešto kaže, ali je jasno da je ta krajnje neodgovorna izjava nanela nemerljivu štetu celom regionu, ugledu Srbije i srpskog naroda, ali je i bespotrebno uzdrmala celu srpsku političku scenu", rekao je Bajatović na konferenciji za novinare.

Bajatović kaže da se treba osloboditi takvih netačnih kvalifikacija koje ne iznosi samo Jovanović, kao političar, nego i sve češće razne nevladine organizacije iz regiona.

"Treba se osloboditi tih nesmotrenih i lažnih kvalifikacija o genocidu i genocidnosti srpskog naroda u RS, jer se u njima previđa istorijska činjenica da krvavi raspad SFRJ nije bio samo posledica unutrašnjih prilika, nego još više i uticaja izvana", rekao je Bajatović.

On ističe da da je prošlost prepuna stravičnih zločina koje su činile sve strane u ratovima iz 90-tih godina prošlog veka, ali da se političke elite u svim državama nastalim raspadom bivše SFRJ moraju okrenuti budućnosti.

Bajatović je ocenio da je Jovanovićevu i sliče izjave već počeo da "oduvava" vetar novih odnosa među državama nastalim raspadom SFRJ, dodajući da slede drugačiji načini uspostavljanja ekonomskih i političkih odnosa među tim zemljama.

"Neki to zovu pomirenjem, neki izvinjenjem, a neki kompleksnim povezivanjem socijalnog i ekonomskog i političkog života svih država nastalim raspadom SFRJ. Takvi novi odnosi sigurno će na smetlište istorije baciti Jovanovićeve neodgovorne izjave", rekao je Bajatović.

Bajatović je primio danas delegaciju Srpskog narodnog veća iz Zagreba predvođenu predsednikom Miloradom Pupovcem. Tema razgovora bila je načini i mogućnosti davanja podrške Srbije, srpskoj nacionalnoj zajednici u Hrvatskoj, kao i unapređenje ekonomskih i političkih odnosa između dve susedne države na bazi partnerstva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.02.2012. 18:53
Sad si pametan Bajatovicu ...a najavio si udruzivanje sa Cedom posle njegove podrske terorizmu u RS (,pokusaj ubistva vrha RS i Srbije). Kad ga je i Dacic prozvao i osudio... Sad se pitam otkud si sad zabrinut za ove nove izjave ovog malog nekulturnog ostrascenog i dobro placenog potrcka
Četvrtak 02.02.2012. 21:10
Чеда Јовановић је чисти Циганин и изгледа као да је јуче дошао и Индије.Од овог наркомана не можеш ништа боље да очекујеш. Антисрпска фукара ! Др.Драган В. Андрић
Četvrtak 02.02.2012. 20:15
Čeda je Srbin samo po poreklu ili što bi se reklo bivši Srbin. Taj čovek prema sopstvenom narodu ne gaji nikakva pozitivna osećanja koja su rezervisana isključivo i jedino za račun na banci što Jovanovićev način života i dokazuje. I ne radi se kod njega o nikakvoj političkoj realnosti kako neki kojima se Čedina izjava dopala (Muslimani i Hrvati) hoće da podmetnu, nego prosto pametan i realan čovek ne može da tvrdi da su ubistva zarobljenih vojnika u Srebrenici genocid. Iza njih su ostale njihove porodice i potomci. Dakle, ratni zločin JESTE, ali genocid NIJE. Ko god tvrdi drugačije, običan je demagog i politikant.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online