Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 26.01.2012.
18:30
Vestionline A

''Nema dogovora bez Rezolucije 1244''

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović demantovao je danas navode Prištine da će početkom februara biti postignut dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova koji isključuje pominjanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, ali i bez reči "Republika" uz Kosovo.

"Niti možemo odustati od Rezolucuje 1244, niti nameravamo da to učinimo, a u svakom slučaju ne smatramo da je neka velika koncesija ako ne piše Republika uz Kosovo, već samo ono što jeste međunarodno pravo, i što se ustanovilo na vrlo jasan način kroz broj Rezolucije", kazao je Stefanović novinarima u Kragujevcu.

Prištinski list Koha ditore je danas objavio da će početkom februara Priština i Beograd postići kompromis bolan za obe strane - Kosovo će pristati da bude predstavljeno bez pominjanja reči Republika, a Srbija će se saglasiti da se u vezi sa predstavljanjem Kosova ne pominje Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

Nije istina da odustajemo od Rezolucije 1244: Borislav Stefanović

"Naravno da je netačno i do sada su objavljivali netačne informacije koje je plasiralo rukovodstvo u Prištini", kazao je Stefanović na Pravnom fakultetu gde je studentima govorio o diplomatiji i pregovaračkom procesu.

"Uostalom, narednih dana ćemo videti koliko je bila tačna informacija lista Koha ditore, ali vam kažem da je potpuno netačna", rekao je on i podsetio da je taj list više puta tvrdio nešto što se nije obistinilo.

Šef beogradskog pregovaračkog tima rekao je da će se pregovori sa Prištinom nastaviti "onog momenta kada bude izvesna upotreba Rezolucije 1244 u odgovarajućoj formi koja će zaštititi i naše osnovne interese i osnovne interese Prištine".

Stefanović je rekao da je juče posredniku u dijalogu Robertu Kuperu predao nekoliko opcija rešenja za predstavljanje Prištine na regionalnim skupovima koja sadrže Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Ponudili smo nekoliko opcija tri ili četiri, i svaka sadrži Rezoluciju tako da narednih dana ostaje da se vidi da li će biti moguće da se prevaziđu naše razlike da dođemo do održivog dobrog rešenja koje ćemo moći u Briselu adekvatno da potvrdimo", kazao je on.

Na pitanje koju opciju smatra najprihvatljivijom, Stefanović je odovorio: "Videćemo".

Stefanović će danas u Kragujevcu u 17.30 u sali Skupštine Grada u organizaciji gradskog Odbora Demokratske stranke govoriti na tribini "Kosovo i Metohija naša realnost i izazovi".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.01.2012. 18:49
"pregovaracu" lazes kao i uvek do sada. Uvek je bilo da sto siptari najave tako i bude i da ti i tvoji saucesnici u izdaji iz vlasti prihvatite sve siptarske ultimatume. Da li mislis da iko ima iole poverenja u tebe prodana duso?
Četvrtak 26.01.2012. 21:53
Шиптари су већ износили у јавност неистине јер и они морају да лажу своје.У овом случају,без обзира какав је,склон сам више веровати Стефановићу него шиптарима.
Petak 27.01.2012. 06:19
Koje obcije si ti predlozio Pinokio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online