Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 25.01.2012.
07:11
Večernje novosti A

Stefanović: Kažu nam da je Rezolucija prevaziđena

"Tačno je da nam se zahtevi da odustanemo od Rezolucije 1244 ne ispostavljaju više brutalno kao u vreme Miloševića, već mnogo suptilnije", kaže glavni pregovarač Beograda Borislav Stefanović.

Stefanović: Priština nas sabotira
 

Predsednik Tadić je poručio da dogovor oko regionalnog predstavljanja može da se postigne za 24 časa, ako nema pritisaka da se odustane od Rezolucije 1244.


"Tako je. Evo, posrednik EU za pregovore sa Prištinom Robert Kuper doći će u sredu u Beograd. Istog trena možemo da postignemo dogovor, ako na pločici za regionalno predstavljanje u fusnoti bude označeno da je po Rezoluciji 1244."

Zar ne može da se nađe neki drugi način za različito predstavljanje Prištine i bez Rezolucije 1244?

"Ne može, jer je Rezolucija ta koja daje sadržinu toj asimetriji. Ne možemo mi da pristanemo na "asimetriju", da Priština ima plavu pločicu, a ostale države crvenu. Na osnovu Rezolucije, Priština može da bude predstavljena u međunarodnim organizacijama bez prejudiciranja statusa. Ukoliko bismo odustali od tog dokumenta dali bismo signal međunarodnoj zajednici da odustajemo od Kosova."

Praktično, Priština sada može namerno da odbija svaki naš predlog dok nas i Brisel ne odbije za kandidaturu u martu?

"To je, nažalost, tačno. Ali, verujem da međunarodna zajednica neće dozvoliti nikakve kalkulacije na ovu temu. Svima je u interesu da se region stabilizuje i da mi imamo regulisane odnose sa Prištinom, koji ne znače priznavanje Kosova. Nećemo odustati ni od EU ni od Kosova. Odustajanjem od jednog, izgubili bismo oboje", kaže Stefanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2012. 07:19
Znači, nećeš se mnogo uvijati, tek kad pričaš o EUropskom uvijanju. Po svim suptilnim perfidarijama zapadnjaka, ne vidim onda kakve veze ima nedobijanje statusa kandidata EU sa nepriznavanjem Kosova, jer je trenutačna spoljna politika R Srbije identična kosovarskoj - radi se sve kako gazde sviraju. Samo da nije tog srpskog inata, ehhh...:)))
Sreda 25.01.2012. 10:05
Koja je razlika izmmedju suptilnog i brutalnog saopstavanja zahteva? Bolje da cuti ako nezna sta da govori. Mocicete u EU tek kad predate Kosovo siptarima, Vojvodinu gembecima, a Sandzak turcima. To je svima jasno, samo od nas pravite jos vece kretene. Pokenjam se ja vama na EU. Ali docice i vama kraj, i to jako brzo.
Sreda 25.01.2012. 10:17
Da je Srbija nezavisna, a ti stvarno pregovarac a ne obican potrcko ne bi im palo na pamet da vas ucenjuju. Ovako znaju da pristajete na sve u svakom slucaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online