Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 24.01.2012.
15:05
Fonet A

Kandić: Načelnik Generalštaba nije sprečio zločine na Kosmetu

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je za Radio Slobodna Evropa da načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general potpukovnik Ljubiša Diković, nema čistu prošlost, pripisujući mu da, kao komandant 37.motorizovane brigade, na Kosovu nije sprečio zločine u zoni njegove odgovornosti.

Nataša Kandić: Predočite Tadiću činjenice o načelniku Generalštaba
 

Dokazi na kojima se zasniva presuda Haškog tribunala u predmetu "Milutinović i drugi", preživele žrtve iz Drenice, kao i dokumenti iz javne baze podataka Haškog suda, ukazuju na mnoge teške i masovne ratne zločine prema albanskim civilima u Drenici, u zoni odgovornosti Dikovića, rekla je Kandićeva.


Fond je, prema njenim rečima, pozivao nadležne da predsedniku Srbije Borisu Tadiću predoče činjenice o Dikovićevom postupanju tokom rata na Kosovu i dokaze Haškog suda o ratnim zločinima u njegovoj zoni odgovornosti.

Načelnik Generalštaba Lubiša Diković
 


 

Kandićeva smatra da Diković nije dostojan da bude načelnik Generalštaba i tvrdi da su tamo gde je bila 37. motorizovana brigada, počinjeni strašni zločini.

Šutanovac: Lažni dosije Fonda za humanitarno pravo

Pre postavljanja Ljubiše Dikovića na funkciju načelnika Generalštaba Vojske Srbije, proveren je njegov rad u prošlosti, izjavio je ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac i nazvao "lažnim" dosije koji je o Dikoviću objavio Fond za humanitarno pravo.
 

"Verujte mi da se i laičkim uvidom u personalni dosije Dikovića može videti da on nije bio na pozicijama za koje se optužuje", naglasio je Šutanovac u Nišu, napominjući da su provereni i navodi iz tog dosijea.
 

Kako je rekao, Diković "čak nije bio ni na lokacijama koje Fond pominje, reč je o 1994. i 1995. i području Zapadne Srbije, kao i 1998. godini i području Kosova i Metohije".

Šutanovac očekuje od Dikovića da zatraži sudsku zaštitu zbog iznošenja neistina o njemu.

"Smatram da u Srbiji ne može da bude sve dozvoljeno i da svako mora da odgovara za ono što kaže, napiše ili učini", poručio je Šutranovac.

On je ocenio da je dosije Fonda u pojedinim segmentima, ne samo neprimeren, nego i "monstruozan".

POVEZANE VESTI

Utorak 24.01.2012. 15:15
Kandise ova baba,,,fuj..
Utorak 24.01.2012. 15:46
joj fukso jedna matora. Pa sta su nama siptari radili na Kosovu za vreme rata. Koliko je Adem Jasari pobio civila, petostruko vise i jos su zive Srbe spaljivali . Pa su onda upadali u crkve i manastire rusili ih do temelja, a monahe odvodili u logore. I sad ce se dokazati da su i trgovali organima. To sto smo mi njima radili to nije nista, sta su oni nama radili i sta nam rade i dan danas. Pametnij si kad cutis, budalo matora.
Utorak 24.01.2012. 16:02
ову људску наказу треба одмах уапсити ,дал је сабрала нешто о злочинима над Србима ,сувише је пристрана да би јој се веровало
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online