Subota 5. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 22.01.2012.
15:14
Beta A

Jovanović: Vlada nekontrolisano troši pred izbore

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović optužio je danas Vladu Srbije da umanjuje značaj odluke Međunarodnog monetarnog fonda, o odlaganju revizije aranžmana sa Srbijom, da bi nekontrolisano trošila pred izbore.

Vlada umanjuje značaj MMF-a, tvrdi Jovanović

"U najopasnijem momentu pred izbore, gubimo i poslednje sredstvo nadzora nad javnim finansijama i to zbog nekontrolisane javne potrošnje, varanja na statistici, nerazumnog subvencionisanja javnih preduzeća i zaduživanja za političke izborne projekte", ukazao je Jovanović u saopštenju povodom odluke MMF-a da odloži prvu reviziju aranžmana sa Srbijom.

Kancelarija MMF-a je ranije saopštila da je odložila prvu reviziju aranžmana sa Srbijom jer nivo zaduživanja u budžetu za 2012. premašuje dogovorene granice.
Jovanović je istakao da je tri meseca pred izbore, Srbija zemlja sa nezaposlenošću od 24 odsto, privrednim rastom na nivou statističke greške, inflacijom koja preti i nelikvidnošću koju proizvodi vlada i njene firme, a koja je ugušila celu privredu.


"Gubimo i regionalna i evropska tržišta i sve dok se posle izbora ne uklone političke prepreke našoj ekonomiji, a Srbija ne promeni spoljnu, regionalnu i ekonomsku politiku, ne postoji nikakva šansa da se izvučemo iz začaranog kruga u kome se nalazimo i ubrzano propadamo", rekao je predsednik LDP-a.


Jovanović je ocenio kao licemerno to što Vlada i vladajuće stranke o tome, kako je naveo, ćute ili pokušavaju da umanje značaj odluke MMF.


Jovanović smatra da je Srbiji posle izbora potrebna "iskrenija I hrabrija vlada koja će zaustaviti stagniranje ekonomije i privući ozbiljne investicije".


"Vlada krije od javnosti i razmere promašaja sa zaduživanjem kroz obveznice u dolarima, gde je obaveza države, samo kroz rast vrednosti dolara poslednjih meseci drastično porasla, iako smo na vreme upozoravali premijera Mirka Cvetkovića da je katastrofalno skupo I nepovoljno da se zadužujemo u dolarima, i da će rast dolara na kraju duplirati i inače ubitačnu kamatu od 7,25 odsto", ukazao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.01.2012. 16:03
srbi iz srbije moraju poceti da kontrolisu trosenje novca poreskih obveznika srbije. razni jugosloveni su navikli na lako trosenje naseg novca .
Nedelja 22.01.2012. 17:59
опет овај ,нит се тера нит се води ,нити глође нити коску даје,подржава владу и критикује исту. Чедо овај народ нема ни за флашу пива ,почео је да се трезни ,џаба ти је прича ,све то народ зна али је неукусно кад од тебе чујемо.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online