Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 15.06.2014.
15:06
Beta A

Jovanović: Potreban nam je DS

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je u nedelju da je Vlada Srbije nemoćna i nesposobna da odgovori na sve probleme u društvu i istakao da je vreme za okupljanje u jednu novu, jaku političku organizaciju kako bi se izbegao slom države i društva.

Srbija nema vladu, ima političku golotinju: Čedomir Jovanović
 

"Vreme je da razmišljamo o okupljanju sa idejom da se svaki atom pozitivne energije iskoristi. Da se napravi jaka politička organizacija sposobna da preuzme sve poslove", rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora stranke u Beogradu.

On je ocenio da Srbija nema vladu već, kako je naveo, čoveka koji pokušava da prikrije "političku golotinju".

"Niko, pa ni on (premijer Aleksandar Vučić) ne može biti uspešan u poslovima koji se moraju uraditi da bi se izbegao slom koji je pred nama", rekao je Jovanović.

Lider LDP-a je članovima Glavnog odbora stranke poručio da je nužna politička mobilizacija stranke, uprkos tome što na izborima 16. marta nisu dobili potrebnu podršku građana i pozvao ih da ne dozvole da zavise od Vučića i njegovre Srpske napredne stranke (SNS).

Jovanović je kazao da njegova stranka o ideji okupljanja razgovara s ljudima koji nisu deo vlasti, a koji imaju veliko političko iskustvo.

"Potrebna nam je Šumadija Veroljuba Stevanovića, istok Boška Ničića, potrebna nam je Demokratska stranka", kazao je lider LDP-a, ocenivši da se do dogovora mora doći razgovorom o drugačijem kursu koji je potreban Srbiji.

On je kazao da je Srbiji, takođe, potrebna bespogovorna i kritička opozicija, jake institucije, plan i vizija.

"Živimo u plagijat državi, lažemo sami sebe o onome što smo bili i šta jesmo. U najlažljivijem evropskom društvu niko nema prava da bude iznenađen lažnim doktoratom lažnog univerziteta u lažnom obrazovnom sistemu", rekao je Jovanović.

Sednica Glavnog odbora LDP-a kasnila je 50 minuta, a Jovanović je govorio duže od sat vremena.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.06.2014. 15:36
Zamisli kada ovakve podguze Čeda i Vuk naprave neku novu stranku Ameri nešto novo spremaju da nije neka nova Ukrajina.
Nedelja 15.06.2014. 17:04
Чедо кога ће ти да критикујеш,погледај прво себе у огледало.Био си на власт 12 година и дали си нешто добро донео Србији.Довео си лажну демократију.Причао си само да се скине Слободан Милошевић одмах ћемо живети као у рају.Продали сте читаву Србију.Полажеш цвеће ђинђићу највећем издајнику Србије.Чедо колико те плаћају САД .Реко си да је Косово република а да се Република Српска треба укинути.Зашто сада нападаш Прорусе.Чедо зашто желиш да Војводина буде Република...итд...итд...итд...Српском народу не треба ни ДС ни ЛДП...све странке које се боре за ЕУ и НАТО не требају Српском народу.Чедо да те посетим на изборима 2000 године ДОС је био од 18 странака а Слободан сам .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online