Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 22.01.2012.
10:46
Press A

Vekarić: Tužilaštvo BiH se ruga žrtvama

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić smatra da je odluka Tužilaštva BiH o obustavljanju istrage u slučaju "Dobrovoljačka" ruganje žrtvama, te da takve odluke samo razbuktavaju sukobe i stvaraju negativan ambijent u kojem će se odvijati procesi za ratne zločine.

"Imamo obrazloženje da se protiv 14 osoba koje je pod istragu stavilo samo Tužilaštvo BiH odustaje od istrage, a opet da se istraga nastavlja", rekao je Vekarić za "Pres" i pojasnio da je reč o onima koji su izdavali naređenja "dejstvuj po koloni", "izvedi ih napolje"...

Istraga se nastavlja: Bruno Vekarić

On je napomenuo da je sporazum o ustupanju dokaza koji je BiH odbila da potpiše sa Srbijom u Briselu bio mogućnost da srpski tužioci kolegama iz BiH predstave šta imaju od dokaza.

"Očigledno da međunarodnom tužiocu - koji nema trake koje mi imamo, preživele svedoke čije izjave mi imamo i brojne materijale koje govore o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici - nije stalo do istine i pravde, već samo do komforne političke odluke koja relaksira njegov položaj u BiH", ocenio je Vekarić.

On smatra da je na ovaj način najveća šteta nanesena BiH, te da se ljudi iz Republike Srpske s pravom sada pitaju: da li je pravda selektivna, zašto nije potpisan sporazum?

Komentarišući činjenicu da je nedavno u Republici Srpskoj u dvorani "Borik" u kojoj je bio celi državni vrh pronađeno oružje, te informacije u medijima o ugroženoj bezbednosti predsjednika Srbije Borisa Tadića, Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, Vukčević je rekao da svaka pretnja mora biti ozbiljno shvaćena, da je oružje pronađeno na mestu gde su bili patrijarh i dva predsednika i da je to zvono za uzbunu.

Vekarić je naglasio da je ljudski zabrinut za zdravlje lidera radikala Vojislav Šešelja, s obzirom na zabrinjavjuća iskustva iz Haga.

"U Sheveningenu su dvojica optuženih izvršili samoubistvo, Dokmanović i Babić, Slobodan Milošević je umro u pritvorskoj jedinici, a Šešelju se zdravstveno stanje pogoršalo. Ratko Mladić takođe ima velike zdravstvene prbleme. Da li možete da zamislite šta bi ostalo od kredibiliteta Haškog tribunala da se Šešelju nešto desi u pritvorskoj jedinici? Koga biste posle toga mogli da ubedite da u Sheveningenu ne postoji neka zla namera, zavera ili šta već", rekao je Vekarić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.01.2012. 11:00
da se Šešelju nešto desi u pritvorskoj jedinici? Koga biste posle toga mogli da ubedite da u Sheveningenu ne postoji neka zla namera, zavera ili šta već" Sta ima vise da mu se desi dvaputa ga otvarali i zatvarali a njemu sve gore i gore, mozda mu amputiraju i polni organ sledeci put!
Nedelja 22.01.2012. 10:53
dal se rugaju ili ne, oni barem stite svoje,dok se ti i onaj vukcevic hvalite kako ste prodali svakog Srbina, za dzabe bitango!
Nedelja 22.01.2012. 11:04
DRZAVA SRBIJA SE RUGA SVOJIM ZRTVAMA, a kamoli zlocinci i neprijatelji Srba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online