Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 21.01.2012.
19:45
Beta A

LDP: Dačić vratio atmosferu linča

Liberalno demokratske partija (LDP) optužila je danas predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministra policije Ivicu Dačića i celu vladajuću koalicija da su previše štete naneli zemlji i društvu u poslednjih nekoliko dana, i vratili Srbiju u atmosferu javnog linča.

Lider LDP-a: Čedomir Jovanović
 

"Ministar policije i zamenik premijera i cela vladajuća koalicija su već i previše štete naneli zemlji i društvu u poslednjih nekoliko dana, vraćajući nas sve u atmosferu javnog linča, crtanja meta za izmišljene izdajnike i uzimajući sebi za pravo da optužuju, huškaju, prete hapšenjima, javno sude i presuđuju", piše u
saopštenju LDP.

Ta stranka je ocenila da su razmere štete od takvog ponašanja, pa i najnovije izjave Dačića, odavno prevazišle značaj jedne kolumne u kojoj njen autor iznosi neprihvatljive teze i metafore.

"Država je uputila protestnu notu kao civilizovani diplomatski gest. Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima, uz nepodnošljivu hajku protiv svakog ko se usudi da primeti koliko je takvo ponašanje
opasno", navodi se u saopštenju.

Ministar policije Ivica Dačić optužio je danas predsednika LDP Čedomira Jovanovića da "podržava ubice i teroriste".

LDP je izrazio zabrinutost što Vlada i ministri veruju da je smena upravnika Narodne biblioteke antiteroristička akcija, i ocenio da je pravi cilj haosa koji proizvode da se uznemiri i dodatno zatruje javnost.

"Za razliku od SPS-a koji danas mora jeftino da se šminka neuverljivim izvinjavanjem za sve ono što nam je uradila, mi smo se oduvek borili protiv opravdavanja nasilja i političkih ubistava, jer znamo do kakvih posledica je to dovelo", piše u saopštenju LDP.

Ta stranka je navela da očekuje da se više neće tolerisati ni izjave visokih funkcionera vlasti koji su, između ostalog, opravdavali ubistvo premijera rečima: "Jedan je već platio..." ili u svojim ministarskim kabinetima drže slike kojima se veličaju ubice i zločinačka politika.

POVEZANE VESTI

Subota 21.01.2012. 19:59
covek bez dana radnog staza ,zivi kao svetski bogatas. saznadosmo danas i da poreski obveznici srbije placaju armiju policajaca za njegovo obezbedjenje. odakle je njegova porodica?
Subota 21.01.2012. 19:57
ово је чисто захебавање народа ,пљују се псују ,свашта раде ал из владе ни макац ,да је код Чеде мало достојанства одавно је требао да прекине подршку влади,ал разум се мути перспективе се губе
Subota 21.01.2012. 20:07
sve se zna o tebi...ne vredi trositi reci na takve..fuj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online