Subota 21.01.2012.
19:45
Beta

LDP: Dačić vratio atmosferu linča

Lider LDP-a: Čedomir Jovanović
 

"Ministar policije i zamenik premijera i cela vladajuća koalicija su već i previše štete naneli zemlji i društvu u poslednjih nekoliko dana, vraćajući nas sve u atmosferu javnog linča, crtanja meta za izmišljene izdajnike i uzimajući sebi za pravo da optužuju, huškaju, prete hapšenjima, javno sude i presuđuju", piše u
saopštenju LDP.

Ta stranka je ocenila da su razmere štete od takvog ponašanja, pa i najnovije izjave Dačića, odavno prevazišle značaj jedne kolumne u kojoj njen autor iznosi neprihvatljive teze i metafore.

"Država je uputila protestnu notu kao civilizovani diplomatski gest. Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima, uz nepodnošljivu hajku protiv svakog ko se usudi da primeti koliko je takvo ponašanje
opasno", navodi se u saopštenju.

Ministar policije Ivica Dačić optužio je danas predsednika LDP Čedomira Jovanovića da "podržava ubice i teroriste".

LDP je izrazio zabrinutost što Vlada i ministri veruju da je smena upravnika Narodne biblioteke antiteroristička akcija, i ocenio da je pravi cilj haosa koji proizvode da se uznemiri i dodatno zatruje javnost.

"Za razliku od SPS-a koji danas mora jeftino da se šminka neuverljivim izvinjavanjem za sve ono što nam je uradila, mi smo se oduvek borili protiv opravdavanja nasilja i političkih ubistava, jer znamo do kakvih posledica je to dovelo", piše u saopštenju LDP.

Ta stranka je navela da očekuje da se više neće tolerisati ni izjave visokih funkcionera vlasti koji su, između ostalog, opravdavali ubistvo premijera rečima: "Jedan je već platio..." ili u svojim ministarskim kabinetima drže slike kojima se veličaju ubice i zločinačka politika.

2024 © - Vesti online