Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 19.01.2012.
19:31
Beta A

Homen: Odluka Tužilaštva BiH je velika šteta

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen ocenio je danas da je "velika šteta" što je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu o osumnjičenima sa zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Slobodan Homen: Da li je odluka doneta zaista što nema dokaza, ili je vršen određen politički uticaj?
 

"Velika je šteta što su doneli takvu odluku jer će određena lica koja su činila krivična dela, a o kojima je sud trebalo da kaže konačnu reč, izbeći krivičnu odgovornost", rekao je Homen na konferenciji za novinare.


On je ponovio da Srbija nema nameru da se meša u rad pravosudnih organa i da ne stoje optužbe da Srbija preko Republike Srpske destabilizuje BiH.


"Poruka koja treba da se odnosi i na Tužilaštvo BiH, i pitanje za njih je: da li je odluka doneta zaista što nema dokaza, ili je vršen određen politički uticaj, ili je tužilaštvo bilo nespremno da se obračuna sa zločinima koje su uradili pripadnici nesrpskog naroda", naveo je Homen.


On je ocenio da ne može doći do pravog i istinskog pomorenja ako oni koji su kršili zakone i počinili ratne zločine ne budu odgovarali i to, kako je istakao, treba da prihvate svi iz regiona pa i BiH.


Tužilaštvo BiH je donelo odluku o obustavljanju istrage protiv bivšeg člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića, Jovana Divjaka, Hasana Efendića, Zaima Backovića, Jusufa Pušine, Emina Švrakića, Dragana Vikića, Fikreta Muslimovića, Dževada Topića, Jovice Berovića, Rešada Jusupovića, Jusufa Kecmana, Damira Dolana i Ibrahima Hodžića.


U obrazloženju te odluke se navodi da je utvrđeno da oni nisu počinili krivična dela, ali i ističe da se istraga o samom tom slučaju nastavlja.


Srpsko tužilaštvo saopštilo je da nastavlja istragu o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici, u Sarajevu počinjenom 2. i 3. maja 1992. godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.01.2012. 20:02
Одлука Тужилаштва БиХ није само велика штета за Правду и право већ је пре свега јасна и гласна порука и опомена нама да су муслимани спремни да било када и било где понове Добровољачку улицу.На овај начин судство БиХ аболира тероризам и џихад проглашава легитимним начином борбе али и начина живота муслимана у БиХ. Морамо бити веома опрезни, да не кажем тотално неповерљиви, према свим "мирољубивим" и "братским" иницијативама које долазе од муслимана који оправдавају оно што се догодило у Добровољачкој улици.Судство,Устав и сл.институције Европских, хришћанских, држава су очигледно неприхватљиве за шеријатом задојене и однеговане муслимане и они се против свега другог боре јер је зло за њих
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online