Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 19.01.2012.
16:02
Beta A

I SPO iz Negotina traži Draškovićevu ostavku

Opštinski odbor Srpskog pokreta obnove u Negotinu zatražio je od predsednika stranke Vuka Draškovića da u najkraćem roku podnese neopozivu ostavku.

Lider SPO-a: Vuk Drašković
 

"Kao najveći odbor SPO u Borskom okrugu, i kao odbor koji je uvek i na svim izborima od 1990. godine imao poslanika u Skupštini Srbije i koji je zbog svojih rezultata uvek pohvaljivan od strane vrha SPO, pa i od samog predsednika stranke, imamo puno moralno pravo da zbog budućnosti SPO zahtevamo da Drašković odmah odstupi sa mesta predsednika SPO", navodi se u saopštenju tog opštinskog odbora.

SPO: Opštinski odbor u Negotinu prekršio statut stranke

Srpski pokret obnove (SPO) saopštio je da je lokalni odbor te partije u Negotinu najteže prekršio statut stranke jer je zatražio ostavku predsednika SPO Vuka Draškovića preko medija, a ne stranačkih organa.

"Zahtev tog odbora, jednog od najlošijih u SPO, za ostavku Draškovića bio bi legitiman da je upućen Glavnom odboru stranke, kako nalaže statut, a ne medijima, što predstavlja najtežu povredu Statuta u svim strankama, pa i u SPO", navodi se u saopštenju stranke.

SPO je naveo da je ta stranka u Negotinu na lokalnim izborima 2008. godine nastupila samostalno i nije prešla cenzus.

 

Dodaje se da su poslednji događaji u stranci, protivstatutarno raspuštanje odbora i nelegalno i protivstatutarno izbacivanje iz stranke svih onih koji se usude da se usprotive Draškoviću, najbolji dokaz da u stranci vlada "diktatura i jednoumlje".

"Jedini način da SPO preživi, kao i da prežive ideje i ideali za koje se SPO bori, jeste da Vuk Drašković u narednih nekoliko dana podnese neopozivu ostavku. U protivnom, SPO nema političku budućnost", naglašeno je u saopštenju.

Predsednica opštinskog odbora SPO Negotin Jasmina Stojanović kazala je agenciji Beta da se ulaskom u pokret Preokret i odbijanjem da pruži podršku državnom vrhu u pronalaženju rešenja za Kosovo i Metohiju, kao i trenutna politika prema Kosovu koju vodi Drašković SPO približio konačnom kraju.

Ona je rekla da je opštinski odbor na sednici 17. januara izglasao nepoverenje predsedniku stranke i zatražio njegovu ostavku. Prema rečima Jasmine Stojanović, o zahtevu je obaveštena centrala stranke.

U poslednjih nekoliko dana ostavku Draškovića zatražili su i predstavnici borskog i beogradskog opštinskog odbora. Nakon čega je došlo do raspuštanja odbora ili isključivanja iz stranke.

Ranije su članovi SPO-a već podneli zahtev da lider stranke, Vuk Drašković, podnese neopozivu ostavku.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.01.2012. 16:05
sada ce i vas da posmenjuje bradati smesni diktator izdajnicki...
Četvrtak 19.01.2012. 16:06
Олинња се длака издајнику Вуку(како само овци дадоше овако лијепо име,биће да се неко зајеба.о).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online