Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 04.01.2012.
06:37
Press A

Demokrate obećavaju izgradnju, naprednjaci reforme

Vlast i opozicija otkrili su za beogradski "Pres" s kojim adutima izlaze pred građane kako bi na parlamentarnim izborima ostvarili što bolji rezultat. DS obećava stabilnost, a SNS reforme. URS obećava decentralizaciju, a radikali doslednost, dok Dačić i Palma "nude" po 1.200 evra za svaku bebu. LDP i Preokret garantuju da će obezbediti datum pregovora za članstvo u EU do kraja godine (valjda tekuće, 2012).

Demokrate planiraju da nastave da grade Srbiju punom parom

Potpredsednica DS-a Jelena Trivan kaže da će glavno "oružje" demokrata za izbornu bitku biti ono što je urađeno u protekle četiri godine.


- To je osnovno merilo rada svake stranke na vlasti, ali i u opoziciji. Ne bih previše ulazila u detalje, ali istakla bih koliko se u Srbiji gradilo za vreme mandata ove vlade, zatim ostvarenu stabilnost uprkos ekonomskim udarima sa gotovo svih strana, kao i ulaganja u razvoj poljoprivredne proizvodnje. Smatram da ne postoji nijedna oblast u kojoj nije ostvaren napredak za poslednje četiri godine - rekla je Trivanova.


Svi u borbu protiv korupcije

Naprednjaci, kao najveći rival DS-a, pored kritike vlasti ponudiće i rešenja za probleme.


- Imamo ozbiljan i dobro napisan program koji je faktički ostvariv, a reformu vlasti ćemo sprovesti dovođenjem odgovornih i poštenih ljudi koji ne moraju biti članovi SNS-a, već će tu biti mesta i za profesionalce i nestranačke ličnosti koje mogu da doprinesu preporodu Srbije. Napravićemo vladu čiji će osnovni prioriteti biti da građani žive bolje i odlučna borba protiv kriminala i korupcije - naveo je funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović.


Ključni predizborni adut URS-a su decentralizacija i "rešenja za najveće probleme Srbije".


- Najpre decentralizacija, zatim ekonomski program i program za poljoprivredu - najavljuju u URS-u.


Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović ističe da su radikali jedina opoziciona stranka, zato što "nikada nisu šurovali sa vlašću, za razliku od svih drugih".


- Nas pre svega odlikuje čisto opoziciono delovanje koje se najbolje ogleda kroz dosledno i principijelno zalaganje za borbu protiv kriminala i korupcije, kao i pritisak na vlast da uradi više za ekonomski i socijalni oporavak zemlje. Ono po čemu se izdvajamo je i čvrsta opredeljenost za saradnju sa Rusijom i Kinom, i na tome ćemo i ubuduće insistirati - kaže Todorović.


Predsednik JS-a Dragan Marković Palma kaže da je najveći adut saveza njegove stranke i SPS-a to što "mogu da urade sve što obećaju" i što je to "jedina koalicija sa licencom građana".


- Građani znaju da naša obećanja nisu samo reči, već su dela. Nudimo nova radna mesta i subvencije za porodične radnje, socijalnu pravdu kako bi novac dobijali oni koji imaju više dece, a nemaju posao, borbu protiv bele kuge tako što će svuda gde budemo imali odbornike svako dete koje se rodi od 1. juna do 31. decembra dobiti 1.200 evra. Naravno, borićemo se i za ulazak u EU i nastavak dijaloga sa Prištinom - naveo je Marković.


Svi nude ekonomski razvoj

Narodni poslanik iz redova LDP-a Bojan Đurić poručuje da je jedan od aduta Preokreta okupljenog oko te stranke čista evropska i životna politika.


- Naši ciljevi su dobijanje datuma pregovora sa EU do kraja godine, protresanje sistema javnih preduzeća koji nam odnosi milijarde evra, prestajanje sa zaduživanjem i demontiranje svemoćnog partijskog sistema, kako bismo konačno uredili državu - rekao nam je Đurić.


Portparol DSS-a Petar Petković kaže da je ta stranka već usvojila predizborni program sa šest ciljeva.


- Prvi cilj je ekonomski razvoj, jer samo stabilna Srbija može da se izbori za svoje interese. Cilj je očuvanje ustavnog poretka, zatim vojna i politička neutralnost, saradnja sa RS, dobri odnosi sa svim velikim silama i zaustavljanje bele kuge u Srbiji - naveo je Petković.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.01.2012. 08:11
Zasto se u tekstu ne pominju Dveri-Pokret za zivot Srbije koji su jedina prava alternativa ovoj EUtanazijskoj vlasti?
Sreda 04.01.2012. 09:40
jeli ova slika gore KARIKATURA????
Sreda 04.01.2012. 11:11
Ове причице од којих нема ништа, можете схватити као удварање а ко поверује знајте да следи секс. Значи бирачи ће опет бити ********* уколико се не уразуме.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online