Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170

Smak sveta ili svetske ekonomije

Apokaliptična 2012. konačno je stigla. O njoj su snimljeni filmovi, održavaju se astrološke tribine, a možda se negde u tajnosti spremaju svemirski brodovi za spasavanje najbogatijeg delića čovečanstva.

Mnogi će poželeti pomoć dobre vile

Ostatku planete preostaje da nazdravi godini smaka sveta, koja će se verovatno preobraziti u godinu smaka svetske ekonomije.


Po kalendaru Maja, 21. decembar 2012. godine označava kraj 500-godišnjeg razdoblja. Mnogi najavljuju taj datum kao godinu apokalipse. Zastupnici teorije promene Zemljine ose kažu da će tog dana polovi promeniti mesta, što će prouzrokovati silne prirodne katastrofe.

Nekoliko matematičara je proračunalo da će planeta umesto da uspori tog dana ubrzati u najoštrijoj krivini oko Sunca, zbog čega će se na površini pretumbati kontinenti i nastaće opšti haos. U knjizi "Orionovo proročanstvo" tvrdi se kako će se magnetno polje Zemlje izmeniti 2012. uzrokujući ogromnu katastrofu. Sudeći prema algoritmima koji su izvučeni iz Biblije u knjizi "Biblijski kod", Zemlju će 2012. pogoditi veliki asteroid.

Hindusi tvrde da će se pojaviti avatar (Bog u ljudskom obliku) i započeće novo doba. Drevni astečki kalendar prestaje upravo 2012. godine. Kulminaciju ekonomske krize neki teoretičari predviđaju upravo oko 2012. Astrolog Suzana Ban smatra da ova godina donosi nove probleme i iskušenja s kojima će se Srbija susresti.

PUCA SAVEZ: Sarkozi i Merkelova


- Problem s Kosovom se neće rešiti jer je idealan teren za manipulaciju i zataškavanje drugih problema. Dok se ta situacija ne bude raščistila, Srbija će tapkati u mraku izložena raznim ucenama. Jesen 2012. će biti veoma važna jer će se narod suočiti s realnošću. Ali, ne radi se samo o Kosovu. Problem Vojvodine će zakucati na vrata i ova pokrajina će želeti da se odvoji. Pluton na vrhu četvrtog polja, pa još u lošem aspektu s Uranom iz sedmog polja, donosi ogromnu opasnost od terorističkih napada, ali i otvorene mržnje čelnika drugih država kojima ćemo biti izloženi. Zbog toga svoju politiku ne treba zasnivati na savezništvima i očekivanjima pomoći od bilo koga, a naročito ne od država jake ovnovske energije, kao što je Nemačka.


Što se tiče izbora, ništa novo nije na vidiku jer promene stižu tek 2013. To može nagovestiti da će se, ko god da dođe na vlast, na tom položaju kratko zadržati, smatra Suzana Ban.


- Sledeća godina neće biti gora od protekle. Bankarski sistem neće biti stabilan, dinar će slabiti, a naročito izazovan period je maj.
Pravi izazovi za Srbiju stižu tek sledeće zime, u decembru. Zbog toga bi naše vođe morale da imaju na umu da u tom periodu ne smeju zatezati odnose ni sa kim, a naročito ne sa škorpijskim komšijama. Jer, ako se uzme u obzir globalna astrološka slika, svako zatezanje na našem tlu velike svetske sile mogu iskoristiti za ratne manipulacije kojima bi rešile svoje probleme.

Opasnost za Mladića i Šešelja


- Za Ratka Mladića je jun veoma nepovoljan. Osim smrtne opasnosti, moguće je veliko iznenađenje na suđenju. Javnost će imati priliku da sazna sadržinu tajnih dokumenata koji u potpunosti bacaju novo svetlo na sve što se zbivalo. Radovan Karadžić će sledeće godine ući u period u kome će svojom pisanom rečju privući pažnju javnosti. O konkretnom ishodu suđenja teško je pričati jer je nepoznat tačan sat rođenja. Vojislava Šešelja epilog svega očekuje tek od decembra 2012. Njegov horoskop upozorava na smrtnu opasnost tokom boravka u zatvoru - tvrdi Suzana Ban.

 

Atentat na Merkelovu


Unutar EU će doći do još većih mimoilaženja, a može se očekivati pucanje saveza između Francuske i Nemačke. Što se tiče evra, izvesno je rađanje nove valute.
- Velika opasnost preti od izbijanja ratnih sukoba na tlu Evrope. U celom svetu će biti jako nestabilna situacija, mnogo ratnih sukoba, nesreća i štrajkova. Na to nas upozorava nepovoljan aspekt Plutona i Urana koji predstavlja potrese, eksplozije i nesreće velikih razmera. Prirodne katastrofe najviše ugrožavaju zemlje u znaku Ovna, a to su Japan, Nemačka i delovi Novog Zelanda i Amerike. Tokom naredne godine moguć je atentat na važnu političku ličnost. Horoskopi Evropske unije ukazuju da bi na prvom mestu mogla da bude ugrožena ženska osoba koja se nalazi na visokom položaju, naročito tokom maja. Trenutni astrološki kandidat za takav scenario je Angela Merkel - predviđa Suzana Ban.

 

Opet zemljotres u Japanu

NE MISLE NA SMAK SVETA: Nišlije pred Novu godinu

Radoslav - Rade Živanović iz Mladenovca je od devete godine vezan za invalidska kolica, ali mu je koeficijent inteligencije, izmeren 1992. godine u Zavodu za mentalno zdravlje u Beogradu, prešao crtu genijalnosti, iznosi čak 160. Rade ima još jedan talenat: obdaren je da vidi budućnost i to ne gledajući u pasulj, bob, talog kafe, karte... već uz pomoć vizija koje mu se javljaju u razgovoru sa sagovornikom.


- U narednoj godini u Srbiji će biti i dalje teško stanje. Na izborima će pobediti blok oko Demokratske stanke i oni će osnovati novu vladu, ali dobro će proći i naprednjaci. Na proleće će Srbija dobiti zeleno svetlo za priključenje Evropskoj uniji, ali sve je to na dugačkom štapu. Kosovo će i dalje ostati nerešeno pitanje, ali će se Zvonko Veselinović uskoro naći na slobodi. U zemlji će se otpuštati radnici, ali mnogo manje nego u ovoj godini. Biće problema s inflacijom, ali će ekonomija biti stabilnija. U Srbiji neće biti velikih prirodnih katastrofa ni zemljotresa. Smaka sveta sigurno neće biti, ali će godina će biti u znaku katastrofalnih poplava. Biće i zemljotresa, a jedan od najjačih može se očekivati ponovo u Japanu, u blizini atomske centrale Fukušima, ali u ovom delu sveta (Kina, Japan, Indokina) najviše štete će naneti katastrofalne poplave. Moguće je da Amerika napadne Iran krajem 2012. ili početkom 2013. godine, a nešto kasnije i Severnu Koreju. U Rusiji će pobediti Putin, a Evropa u kojoj Nemačka i dalje jača će se stabilizovati. Evro će preživeti sto posto, ali će izbiti u javnost afere Berluskonija i Sarkozija.

 

Srbija izlazi na ulice

Srbiju čeka veoma burna godina, s mnogo demonstracija i nasilja, tvrdi astrolog Vladimir Vico.

- Pošto se Uran nalazi u 11. polju, radnike i sindikate će na ulice izvesti reforma penzionog sistema. Veći deo privrede biće pred bankrotstvom. Neminovan je bankrot jedne banke. U porastu će biti kriminal, obijanje stanova, ali i brutalna ubistava u domovima koje će uglavnom počiniti muškarci, očevi. Socijalne službe će imati pune ruke posla i broj zahteva za socijalnu pomoć porodicama biće povećan. Dinar će se u prvoj polovini godine držati solidno, ali će u drugoj polovini doživeti nekoliko uzastopnih udaraca koji će dovesti do ozbiljnog neslaganja između guvernera i Vlade Srbije, pa će dinar pretrpeti ozbiljan pad, a pad inače skromnog standarda će izazvati ozbiljne demonstracije. Beograd će krenuti u gradnju metroa, ali pošto je Pluton u znaku Jarca, što je sporo, to će biti zidanje Skadra na Bojani - prognozira Vico.


Srbija će imati napete odnose sa susedima, a posebno sa Hrvatskom koji će se ticati tužbe pred međunarodnim sudom, a čarke na Kosovu i Metohiji biće neprekidne.


- U martu Srbija može očekivati veći priliv novca iz inostranstva. Može se očekivati i udruživanje Jata i neke strane kompanije. April će doneti pogoršanje ekonomske situacije, lažna obećanja političara će dostići vrhunac. Maj donosi pravi pad standarda, a u junu će podela na one koji imaju novac i one koji nemaju biće najveća. Jul donosi osnivanje koalicione vlade. Avgust donosi demonstracije nezadovoljnih i razočaranih - najavljuje Vico.


- U septembru će se ulični protesti oteti kontroli i prerasti u nasilje. Biće otkrivene i velike finansijske prevare i mahinacije. Ako bude održana gej parada, sukob policije sa mladim i veoma agresivnim demonstrantima je neminovan. Krajem godine jednom političaru preti opasnost u saobraćaju ili na ulici - kaže Vico.  

POVEZANE VESTI

Subota 31.12.2011. 15:05
Od svega gatanja sto nabrojase tacno je samo da se zemljini polovi pomijeraju. Naucnici su utvrdili da se tacka sa najacim magnetnim poljem zemlje tj. sjeverni pol nalazi u Sibiru rejonu grada Tomska a juzni pol u predelu Australije. Jos tvrde da ce 23 Decembra 2012 pored zemlje proci planeta koja je kazu pet puta veca od zemlje.tako da cemo na nebu toga dana vidjeti" dva sunca.". Zbog uticaja gravitacije tog obijekta na zemlju moguce su velike poplave u priobalnim mijestima. Po prorostvu Maja sa te planete treba da sidje njihov Bog Do smaka svijeta sigurno nece doci moze samo da bude smak imperije zla koja danas vlada svijetom,ali o tom danu i dolasku Hrista nije nama da znamo,samo Bog zna
Subota 31.12.2011. 13:13
Astrolozi retko kada pogađaju predstojeće događaje, samo ono što je izvesno da predstoji. Pre neku godinu niko nije spomenu veliki cnami u Indoneziji, na katolički Božić, iako je bio ravan katastrofi.
Subota 31.12.2011. 16:32
E moji prijatelji ovo nije nikakav smak svjeta samo prirodne nepogode koje ce ostaviriti, protiv prirode se ne mozemo boriti to su nam pokazali vulkani kad su zatvarali ajrodrome po eveopi i svjetu. Ali najveci ce smak sveta biti kad bude te vidjeli kolko ce naroda zbog svoga grjeha zavrsiti u ponorima tamnim e to ce biti smak sveta kad budemo mislili da smo spaseni a ono nema nista od spasenja. Veceras svi zelimo jedni drugima sve najbolje, a kad se napijemo imacemo tolko negativnih zelja i pohotnih misli da imamo tudju devojku zenu, da meni bude bolje drugome ne mora njemu je bilo ove ... i tako dalje i tako dalje ljubomora zavist pohota pijanstvo blud veceras cvjetaju... Neka nam je Bog
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online