Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 29.12.2011.
11:17
Beta A

Ivanović predvodi grupu protiv referenduma

Odbornici građansk inicijative koju u Skupštini Opštine Kosovska Mitrovica predvodi državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović, kritikovali su danas odluku o raspisivanju referenduma na severu Kosova i Metohije i ocenili da će to smanjiti "manevarski prostor države Srbije u budućim odnosima sa EU".

Oliver Ivanović protiv referenduma

Odbornici Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" saopštili su da nisu prisustvovali jučerašnjoj sednici opštinske skupštine na kojoj je odlučeno da se raspiše referendum.

"Ne sporimo legitimitet skupštine opštine da raspiše referendum, ali smatramo da bez koordinacije sa organima države Srbije takva odluka može da produbi razlike koje su vidljive između Srba na severu Kosova i Metohije i njihovih sunarodnika koji žive južno od reke Ibar", navodi se u saopštenju.

Odbornici su ukazali da zvanični Beograd neće podržati referendum, i da neće naići na razumevanje međunarodne zajednice sa kojom Srbi moraju da sarađuju da bi opstali.

Tri opštine na severu Kosova i Metohije - Kosovska Mitrovica, Zvečan i Zubin Potok, odlučile su juče da 14. i 15. februara održe referendum na kome će se građani izjasniti da li prihvataju institucije "Republike Kosovo".

U četvrtoj opštini na severu, Leposaviću, danas će biti konsultacije o referendumu, ali je predsednik Opštine Branko Ninić ranije rekao da referendum nije dobra ideja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.12.2011. 11:56
Vama,bandi na vlasti,ne znace Srbi u Srbiji nista,a kamoli Srbi sa obe strane Ibra!!!Vi se interesujete za sto duzi boravak na vlasti,a ja molim Gospoda Boga da to bude sto kraci period i da odgovarate za zlocin koji ste pocinili nad Srbima!!!
Četvrtak 29.12.2011. 12:49
Mister X za koga se nezna sta radi i za koga radi na Kosovu je izgleda opet u semi sa svojim kumom Petrovicem oko formiranja tajne liste za Kosovske institucije na severu Kosova. Zivi bili pa videli.
Četvrtak 29.12.2011. 11:50
Ako je Srbiji stvarno stalo do Kosova i Metohije, onda bi država trebala da promeni ime u "Kosovo-Srbija". Zvali smo se nekad SFRJ, pa SRJ, pa SCG, zašto sad ne bi "KSS". Opet - ako je Srbiji stalo do Kosova. Ali sve mi se čini da uopšte nije. Albanicima se, dakle, dopada "Kosovo", Srbima "Srbija", pa evo mog kompromisa za obe strane. Živela Kosovo-Srbija! :-) PS: Glavni grad Niš!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online