Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 16.12.2011.
14:24
Beta A

Srpske birokrate od sad "govore evropski"

Više od 250 državnih službenika i predstavnika civilnog društva iz Srbije profesionalno se usavršavalo i stažiralo u zemljama Evropske unije u okviru projekta "Govorite evropski" koji je finansirala EU, izjavila je u petak šefica Delegacije EU u Srbiji Milica Delević.

Milica Delević

Na otvaranju završne konferencije projekta "Govorite evropski - program profesionalnog razvoja za pristupanje EU", ona je istakla da je u taj projekat uloženo 2,5 miliona evra i da je njegov cilj "unapređenje kapaciteta za pristupanje Srbije EU".


"Osnovni ciljevi projekta su unapređenje kapaciteta za pristupanje Srbije EU, jačanjem kapaciteta državne uprave i lokalne samouprave i bolje prenošenje znanja o EU", kazala je Milica Delević.


Ona je istakla da je 170 državnih službenika boravilo od dve do četiri sedmice na obuci u (Evropskom institutu za državnu upravu) u Mastrihtu i (Koledžu Evrope) u Brižu, kao i da su 32 državna službenika bila na stažiranju od jednog od tri meseca u zemljama EU.
 

Đelić je ljudina za Evropu

Vensan Dežer i Milica Delević izrazili su žaljenje zbog odsustva Božidara Đelića sa završne konferencije projekta "Govorite evropski". Dežer je ocenio da je Đelić pokazao da je "čovek od reči" i da je "jaka poruka koju on prenosi".


"Siguran sam da ćemo ga uskoro videti u evropskoj politici", rekao je Dežer.

Milica Delević kazala je i da su sve zemlje na putu ka EU prošle kroz reformu državne uprave i dodala da je reč o obuci za primenu standarda, ali i o modernizaciji državne uprave.


Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer kazao je na otvaranju konferencije da su svi programi EU otvoreni ka Srbiji i njenim građanima i da je cilj projekta "Govorimo evropski" razvoj ljudskih resursa državne administracije, kao i prenošenje poruka EU.


Inicijator projekta je kabinet bivšeg potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije Božidara Đelića. Glavni partner je Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, a program je realizovao Britanski savet.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2011. 14:49
Izdresirani su, mogu da ih puste u narod.
Petak 16.12.2011. 14:48
Ona je istakla da je 170 državnih službenika boravilo od dve do četiri sedmice na obuci u (Evropskom institutu za državnu upravu) u Mastrihtu i (Koledžu Evrope) u Brižu, kao i da su 32 državna službenika bila na stažiranju od jednog od tri meseca u zemljama EU. Koliko nas kosta ta skolarina?! Cini se mnogo,s obzirom da nema posla za vas u EU,a jos vas salju i na popravni
Petak 16.12.2011. 15:21
Ja sam Vladan Marković, bivši generalni direktor JKP Beogradske elektrane. Isti onaj uz čiju ste veliku sliku sa zlatnom statuom dobijenom u Parizu za kvalitet rada iznosili neistine dobijene iz "kuhinje" glavnog proevropskog kuvara Dragana Đilasa. Ja sam onaj koji Vas je tužio za klevetu i koji je tri godine, dok slučaj nije zastareo, dolazio na ročišta koja nisu održana, jer se Vi niste pojavili. Za to niste snosili nikakve sankcije, jer Vam je to omogućio pravosudni režim sadašnjeg diktatora koga bi sada da upokojite bez suda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online