Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 16.12.2011.
11:42
Beta A

Mas: Nismo rekli Srbiji "Ne", ali...

Ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas rekao je danas da Berlin prilikom odlučivanja o kandidaturi Srbije na Evropskom savetu devetog decembra nije rekao "Ne" Beogradu.

I dalje stoje uslovi koje je donela Angle Merkel: Volfram Mas

Ambasador Nemačke je danas Vladi Srbije predao rešenje o nekomercijalnom kreditu od 100 miliona evra.

"Rekli smo da postoji još nekoliko stvari koje treba da se urade dok ne bude moglo da se kaže jasno da", kazao je Mas novinarima.

Prema njegovim rečima, to je nekoliko stvari povezanih sa Kosovom i to su detalji koje treba uraditi da bi u martu Srbiji bio odobren status kandidata za prijem u EU.

Mas je kazao da pred Beograd nisu postavljeni novi uslovi i da se o zahtevima Beogradu govorilo još od posete nemačke kancelarke Angele Merkel u avgustu.

Ambasador je kazao da Nemačka neće postavljati nove uslove Beogradu, već da Srbija mora da uradi ono što se od nje traži u zaključcima sa samita EU 9. decembra.

Na insistiranje novinara da odgovori da li se od Beograda očekuje ukidanje institucija na severu Kosova, Mas je kazao da se u zaključcima Evropskog saveta ništa ne navodi o tim institucijama.

Ambasador je dodao da stav prošlonedeljnog samita EU nije "Ne" Srbiji, već odlaganje odluke. Kao dokaz da Nemačka želi da pomogne Srbiji naveo je to što je izdvojila novac koji je danas predat Vladi.

"Najbitnije je da mi želimo da pružimo Srbiju svu moguću podršku na putu ka Evropskoj uniji", rekao je Mas.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2011. 12:43
re;ariela Naravno da ne postoji cifra,to je bila vise sala.....samo ako dobro razmislimo,dat cemo ga za dzabe....ustvari otet ce nam....ustvari oteli su ga vec....i moje licno misljenje jeste da smo naravno gresili i gresimo u politici prema Kosovu ali je takodjer istina da je raspodela sila u svetu zadnjih 20 godina nije u nasu korist....samo se nadam i istorija pokazuje....svetski poredak....svetske sile...odnos snaga se menja...i mislim da cemo doziveti vrlo brzo...da ce Kinezi preuzeti primat u svetu a i Rusi se polako i sigurno vracaju staroj snazi....i to trebamo onda znati na pravi nacin da iskoristimo....
Petak 16.12.2011. 12:07
100 Miliona € ?!? Pa to su stvarno male pare za jedno Kosovo,kod 500 Milijardi € bi mogli poceti da razmisljamo o predaji Kosova u nemacke ruke :-)
Petak 16.12.2011. 13:27
Laze nacista. Izbegava odgovor retorikom da se ne traze NOVI uslovi od Srbije, vec samo stari a to je priznanje Kosova i celi paket Ahtisarija. A taj kredit sto ste odobrili vasim pulenima mi nismo trazili, njima ste dali pa nek vam oni i vracaju. Uostalom za vas rade. Narod od tih para nista nece videti osim prispelih rata, a lova ce zavrsiti kod njih. A i namena, za proizvodnju bioenergenata je samo iscrpljivanje i isposcavanje zemljista koje postaje neupotrebljivo i za narednu generaciju. Nemacka je naprijatelj Srbiji uvek bila i bice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online