Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 16.12.2011.
09:41
Press A

"Koštunica i Čović hteli su Đinđićevo mesto"

Majka pokojnog premijera Zorana Đinđića, Mila Đinđić, kaže da je podnela tužbu protiv Nebojše Čovića zato što smatra da je on uz Vojislava Koštunicu "glavni krivac" za ubistvo premijera Srbije i njenog sina. Ona je poručila da je cilj i Čovića i Koštunice bio da zauzmu Zoranovo premijersko mesto.

Mila Đinđić goni umesto suda

"Čović i Koštunica nisu sprečili atentat na Zorana, jer im je smetao. Odgovaralo im je da nestane sa političke scene, pošto su obojica želela njegovo premijersko mesto", rekla je Mila Đinđić.


Ona je potvrdila da je sa ćerkom Gordanom Đinđić Filipović podnela tužbu protiv Čovića i Velimira Ilića zbog umešanosti u pripreme atentata na Zorana. Mila je podsetila da je krivičnu prijavu protiv Koštunice podnela još 11. novembra 2010.

"Još dok je Zoran bio živ znam šta je sve radio Čović, koji i te kako ima za šta da odgovara. Godinama unazad mnogi su znali i pričali o tome, ali nikada ništa nije urađeno", navela je Mila, i dodala da se zna da je Zoran oduvek bio glavni neprijatelj lideru DSS-a.


"Koštunica je najviše od svih kriv za atentat na Zorana jer mu je smetao pošto je bio jači od njega, a verujem i da je Zoranovim nestankom hteo da osveti Slobu Miloševića. Mislio je ako Zoran, više neće imati nikakvih problema. Međutim, prevario se", ogorčeno kaže Mila Đinđić.

Ona tvrdi da je veliki broj ljudi tada znao da se sprema atentat na Đinđića, kao i da je čak i sam Zoran nešto načuo.


"Ipak, nije verovao. Sećam se da mi je jednom rekao: 'Pa, šta da radim, da se sakrijem u mišju rupu?' On je bio mnogo hrabar i nije verovao da će do toga i doći. Sada mi samo ostaje da vidim šta će sud uraditi povodom krivične prijave. Sve zavisi od vlasti. Mi smo uradili sve što je u našoj moći i sada možemo samo da se nadamo da će to imati efekta, rekla je Mila Đinđić za "Pres".


Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da su majka i sestra ubijenog premijera Zorana Đinđića podnele krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv predsednika Nove Srbije Velimira Ilića i bivšeg potpredsednika Vlade Nebojše Čovića zbog sumnje da su umešani u atentat na Đinđića 2003.


"Prijava je već uzeta u rad i po njoj će odmah biti postupljeno", rekao je Radisavljević.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2011. 09:56
Nije mi jasno zasto se DS toliko plasi Kostunice kad tvrde da ima tako malo glasaca.
Petak 16.12.2011. 11:24
moram konstatovati da je ovo blesavo i žalosno da ne kažem glupo.
Petak 16.12.2011. 10:39
meni je najvise u nasoj istoriji zao cica-draze i dr. zorana djindjica
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online