Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 16.12.2011.
00:14
A

"Stefanović ne govori istinu, želimo da pregovaramo"

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da Srbi sa severa Kosova žele da učestvuju u dijalogu sa Prištinom, i dodao da je neistina da to odbijaju kao što navodi šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Krstimir Pantić: Do danas nismo dobili zvaničan poziv za učešće u pegovaračkom procesu
 


"Stefanović iznosi neistine da nas je ikad pozvao u pregovarački tim. Ne želimo da budemo dekor ili deo radnih grupa koje pripremaju materijal, želimo da učestvujemo u pregovorima, jer se radi o našim sudbinama", kazao je Pantić agenciji Beta.


Pantić je rekao da Srbi sa severa ne žele da budu ni deo radnih grupa za implementaciju "nakaradnih" sporazuma postignutih u Briselu koje nikada nisu ni videli.


Prema rečima Pantića, o učešću predstavnika Srba sa severa Kosova razgovarano je samo 24. oktobra u Predsedništvu kada su on i čelnici opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić bili kod predsednika Srbije.


"Osim poziva preko medija koji su neukusni, do danas nismo dobili zvaničan poziv za učešće u pegovaračkom procesu", kazao je on.


Šef pregovaračkog tima pozvao je u utorak Srbe sa severa da delegiraju predstavnike za učešće u pregovaračkom procesu na svim nivoima i ocenio da je to jako važno.
 

Borislav Stefanović

"Predstavnici Srba sa severa nisu postali deo radnih grupa i ako ih stalno zovemo. U njima imamo kosovske Srbe, ali bismo želili da Srbi sa severa daju svoje predstavnike za radne grupe i pregovarački tim", kazao je Stefanović.


Stefanović je rekao da je javno više puta tražio od Srba sa severa da se uključe u pregovarački tim, ali da oni to odbijaju.


"Rekli su da ne žele da učestvuju u ovakvim pregovorima. Mislim da je jako važno da se obezbedi njihovo učešće, da nam daju svog predstavnika koji će biti potpuno involviran u pregovarački proces na svim nivoima", kazao je šef pregovaračkog tima.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2011. 06:44
Od trenutka kada je imenovan za pregovarača, Borko ništa ne radi sem što laže. Toliko se uneo u tu svoju ulogu da je počeo i sam da veruje svojim lažima.
Petak 16.12.2011. 06:56
Borko zaboravio za onu: U laži su kratke noge...
Petak 16.12.2011. 11:21
isto ti je to ko 91.g.u RSK,babić neće da prihvati miloševićevo sranje pa ga ovaj makne i na njegovo mjesto dovede vozača kamiona da potpiše smrtnu presudu za RSK.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online