Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 14.12.2011.
05:21
Blic A

Šutanovac: Kandidatura ne rešava pitanje Kosova

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da status kandidata za članstvo u EU u kraćem vremenskom periodu ništa dramatično ne menja, dok insistiranje na mirnom rešenju kosovskog pitanja doprinosi stabilizaciji Srbije i regiona.

Mirno rešavati probleme na Kosmetu: Dragan Šutanovac
 

Šutanovac je za "Blic" rekao da kosovsko pitanje nije rešeno od boja na Kosovu i da ga neće rešiti ni kandidatura Srbije za članstvo u EU.

"Uprkos odlaganju odluke o statusu, srpsko društvo treba da bude zadovoljno samom činjenicom da smo došli do momenta da se donese odluka", kazao je Šutanovac.

DS jedini nije u kampanji

 

Šutanovac kaže da je DS jedina stranka koja još nije u kampanji, ali da je "i bez kampanje rame uz rame" sa Srpskom naprednom strankom, za čiji program je naveo da je "populistički, milozvučan ali i nemoguć".

Na pitanje da li će posle izbora DS i SNS moći zajedno u vladu, Šutanovac je rekao da te dve stranke ne dele iste stavove o prošlosti ali ni viziju budućnosti.

 

Na pitanje kako postići cilj, ako je od Srbije traženo da se odrekne Rezolucije 1244, Šutanovac je rekao da je Kosovo sastavni deo Srbije, onoliko koliko Srba tamo živi i da se mora učiniti sve da se obezbedi stabilan život građanima.

"Nažalost u proteklih 12 godina ta formula nije pronađena, jer kako drugačije objasniti da je oko pet milijardi evra otišlo na Kosovo, a da i danas imamo toliki stepen nezaposlenih ljudi koji žive jedino zahvaljujući toj pomoći", kazao je Šutanovac i dodao da je Beograd na Kosovo uputio duplo više novca, nego što je Srbija od 1999. dobila kroz donacije.

Šutanovac, koji je i potpredsednik Demokratske stranke, rekao je da su zlonamerne priče da je vlast ostavila na cedilu građane na Kosovu.

Na komentare da je DS-u status kandidata bio potreban zbog početka izborne kampanje, Šutanovac je odgovorio da je status, u poređenju sa do sada postignutim ciljevima u integracijama, manje važan za građane i da nije bio potencijalna odskočna daska za izbornu pobedu.

"Potpuno sam ubeđen da će DS u okviru kampanje pored analize rezultata ponuditi novu politiku za novo vreme", kazao je Šutanovac.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.12.2011. 06:44
Evo pametnog Shuleta!!Mogao si na Prishtin Universitet da predajes kako si pametan!!Pod jednim Uslovom da se nikad vise ne vratis u Srbiju!!
Sreda 14.12.2011. 06:52
Srbin vojnik, po svojoj genezi, cenjen je i priznavan u svetu čak i od svojih neprijatelja. Danas srpski vojnik ne može da izađe na bojno polje i da brani zemlju od neprijatelja, jer mu preti opasnost od Vlade i Ministarstva odbrane! Opasnost mu preti i od predsednika države, pa čak i od Skupštine Republike Srbije kao najvišeg predstavničkog tela, nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji! Ove institucije (posebno Vlada i Ministarstvo odbrane) umesto da osiguraju vojničku neutralnost zemlje i spremnost Vojske da može u svakom trenutku stati na branik Otadžbine, sistematski rade na tome da Vojsku Srbije što više unize i pretvore u grupu uniformisanih klovnova.
Sreda 14.12.2011. 06:59
Gospodin Šutanovac je jedan običan pion koji samo ispunjava naloge svojih gazda iz Brisela i Vašingtona. Reformu Vojske je sproveo na nezakonit, neustavan način, sledeći interes NATO pakta a ne interes Srbije. Poslušno je onesposobio i uništio odbrambeni sistem Srbije, Vojsku Srbije, tako da njegovi zapadni mentori prosto trljaju oči u neverici, - Navedeni SDPR-ovski klan brižljivo planira, priprema i režira poteze na izvršavanju postavljenog zadatka uništavanja sistema odbrane uz istovremeno pljačkanje vojne imovine,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online