Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 14.12.2011.
05:21
Blic A
Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da status kandidata za članstvo u EU u kraćem vremenskom periodu ništa dramatično ne menja, dok insistiranje na mirnom rešenju kosovskog pitanja doprinosi stabilizaciji Srbije i regiona.
Sreda 14.12.2011.06:44
Evo pametnog Shuleta!!Mogao si na Prishtin Universitet da predajes kako si pametan!!Pod jednim Uslovom da se nikad vise ne vratis u Srbiju!!
Sreda 14.12.2011.06:52
Srbin vojnik, po svojoj genezi, cenjen je i priznavan u svetu čak i od svojih neprijatelja. Danas srpski vojnik ne može da izađe na bojno polje i da brani zemlju od neprijatelja, jer mu preti opasnost od Vlade i Ministarstva odbrane! Opasnost mu preti i od predsednika države, pa čak i od Skupštine Republike Srbije kao najvišeg predstavničkog tela, nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji! Ove institucije (posebno Vlada i Ministarstvo odbrane) umesto da osiguraju vojničku neutralnost zemlje i spremnost Vojske da može u svakom trenutku stati na branik Otadžbine, sistematski rade na tome da Vojsku Srbije što više unize i pretvore u grupu uniformisanih klovnova.
Sreda 14.12.2011.06:56
Ministar odbrane Dragan Šutanovac, i pored Rezolucije Skupštine Republike Srbije o vojnoj neutralnosti, na mala vrata vodi Srbiju u NATO alijansu, pri čemu interesi Srbije uopšte nisu zaštićeni. Ministarstvo kao eksponent trenutnih političkih ciljeva (skrivenih ili javnih) gravitira ka Alijansi i zato im nije u interesu prava reforma, profesionalizacija i institucionalizacija Vojske Srbije.
Sreda 14.12.2011.06:56
Zapadnoj vojnoj alijansi nije potrebna jaka Vojska Srbije, već slabašna, osiromašena i bez ikakvog morala. Njima takođe nije potrebna Srbija koja će da razvija svoje vojne potencijale i vojnu industriju. Treba li podsećati da je Jugoslavija, na vrhuncu svoje moći, izvozila godišnje naoružanje i vojnu opremu u vrednosti 4,5 milijardi američkih dolara!
Sreda 14.12.2011.06:57
Kako je za ovako kratko vreme došlo do vojničkog sunovrata jedne vojničke zemlje, čija je celokupna vojna strategija u poslednja dva veka bila bazirana na samoodbrani? Po preuzimanju dužnosti ministra odbrane 16. maja 2007. godine, Dragan Šutanovac hitno pristupa realizaciji dobijenih zadataka na planskom i sistematskom uništavanju odbrambenog sistema Srbije, Vojske Srbije i odbrambene industrije Srbije. Odmah je postao svestan da se pri rešavanju navedenog zadatka može i dobro zaraditi, jedino ako se to prikaže kao reforma vojske, te je stavio pod direktan i neposredni uticaj politiku odbrane i materijalne resurse odbrane.
Sreda 14.12.2011.06:58
Da bi to postigao, odmah po preuzimanju dužnosti ministar odbrane Dragan Šutanovac za svoje najvernije saradnike u Ministarstvo odbrane doveo je ljude iz firme Jugoimport SDPR (gde je do tada bio savetnik generalnog direktora Stevana Nikčević)a, te dovodi svoga kuma Iliju Pilipovića za pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse, uz istovremeno zamrzavanje njihovih radnih odnosa u Jugoimport SDPR-u, bez obzira na to što se radi o školskom primeru sukoba interesa!
Sreda 14.12.2011.06:58
Okružuju se poltronima raspoređujući ih na najodgovornija mesta u sektorima i odeljenjima. Po dolasku na takva mesta oni dobijaju (a i sami sebi pridaju) mnogo veći značaj i ovlašćenja nego što ih inače imaju. Polazeći sa pozicije sile postali su dokaz da je iznad zakona moguće biti bez ikakvih posledica i za to biti još debelo nagrađen ili unapređen, da je moguće biti ekstremno korumpiran a istovremeno ne kršiti nijedan zakon.
Sreda 14.12.2011.06:58
Šutanovac je već u prvih 15 dana po dolasku novog tima u Ministarstvo odbrane naručio izradu nekog "Prezentacionog dokumenta", koji je u julu usvojen na Vladi, a 5. septembra 2007. godine i zvanično predat sedištu NATO u Briselu! Ministarstvo odbrane po dolasku Šutanovca odmah piše predloge Zakona o odbrani i Vojsci, ali i druge normativno-pravne akte (Strategijski pregled odbrane, Strategija nacionalne bezbednosti i Strategija odbrane), što je sve bila platforma za uništavanja Vojske Srbije, koja je proglašena NATO standardizacijom. Svaki dokument prvo je predstavljen stručnjacima te alijanse, koji su se u međuvremenu i fizički uselili u zgradu Ministarstva odbrane.
Sreda 14.12.2011.06:59
U takozvanom novom pristupu ministra Šutanovca načinu shvatanja Vojske, doktrine odbrane i transparetnosti, lako je uočiti sledeće: - Iako smo zvanično vojno neutralni, skoro svakodnevno imamo goste iz SAD i NATO-a ili se pak ide kod njih u goste, bez obzira na to što NATO ima kancelariju u Ministarstvu odbrane pored samog kabineta ministra odbrane,
Sreda 14.12.2011.06:59
Gospodin Šutanovac je jedan običan pion koji samo ispunjava naloge svojih gazda iz Brisela i Vašingtona. Reformu Vojske je sproveo na nezakonit, neustavan način, sledeći interes NATO pakta a ne interes Srbije. Poslušno je onesposobio i uništio odbrambeni sistem Srbije, Vojsku Srbije, tako da njegovi zapadni mentori prosto trljaju oči u neverici, - Navedeni SDPR-ovski klan brižljivo planira, priprema i režira poteze na izvršavanju postavljenog zadatka uništavanja sistema odbrane uz istovremeno pljačkanje vojne imovine,
Sreda 14.12.2011.07:00
Da naslednik načelnika Generalštaba, generala Miloja Miletića (koji ide u penziju), neće biti formalno kandidovani general-potpukovnik Ljubiša Diković, već neko drugi. Sa ovakvom pozicijom, opozicijom, Skupštinom, Vladom i sa ovakvim predsednikom države i ministrom odbrane, vratiti poverenje u odbranu i institucije odbrane gotovo je neizvodljivo, niti se može računati na bilo kakav uspeh. Ostalo nam je da se samo molimo Bogu da neko veće i malo organizovanije lovačko društvo neke susedne zemlje ne nasrne na nas. Bilo bi bruke i sramote kao nikada.
Sreda 14.12.2011.10:36
Па тај генерал-потпуковник да је неки официр извршио би војни удар и похапсио издајице у земљи. Овако исти је као и ови на власти којима се шлихта не би ли се огребао за чин или коју привилегију. Обични полтрони сви, а не часни српски официри.
Sreda 14.12.2011.08:01
Samo kandidatura DS u ZABELU resava pitanje srpske pokraine.Ti si medju prvim kandidatima za zajednicku robiju od 1244 godine. Ovaj broj nije ni slucajan ni prevelik za nedela ucinjena sopstvenom narodu. Odvratni ste.
Sreda 14.12.2011.10:31
Сада вам није толико важан статус, а до јуче је било питање живота или смрти?! Ко зна какву гадост опет спремате?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)