Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 13.12.2011.
02:20
Danas A

Tahiri: Ne priznajemo Rezoluciju 1244

Pregovori će se nastaviti kada "Srbija bude spovela sve postignute dogovore, uključujući slobodu trgovine i uklanjanje barikada", rekla je za "Danas" Edita Tahiri.

Tahiri: Pregovaraćemo kad Srbija skloni barikade
 

"Srbija mora da počne sa implementacijom sporazuma, jer i EU čeka na to. To su zaključci Saveta ministara EU od 5. decembra. Od Beograda se traži normalizacija odnosa sa Prištinom, uklanjanje barikada i ukidanje paralelnih institucija", kaže šef pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri.
 

Iako prištinski mediji nezvanično najavljuju nastavak dijaloga u Briselu za januar, Tahiri napominje da će odluku o datumu nove runde doneti posrednik EU Robert Kuper, koji treba da utiče na Beograd da započne proces primene do sada postignutih dogovora, koje "Kosovo u potpunosti spovodi", piše "Danas".

Tahiri je izbegla da direktno odgovori na pitanje da li je pregovaračka pozicija Prištine lakša posle odluke Evropskog saveta da na dva meseca odloži dodelu statusa kandidata Srbiji uz određene "kosovske uslove", piše list.
 

Edita Tahiri je objasnila da je tokom pregovora o regionalnoj saradnji krajem prošle nedelje i ona bila u stalnoj video-vezi sa evropskim posrednikom Robertom Kuperom.

Prema njenim rečima, dve strane su približile pozicije. Ali, iako je Beograd prihvatio da Priština ima pravo glasa, odlučivanja i potpisa u regionalnim forumima, do dogovora nije došlo zato što "Srbija traži da Kosovo bude predstavljeno u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN".

"Kosovo to odbija, jer je nezavisna država. Ceo region živi u novoj realnosti i Srbija to mora da prihvati. Rezolucija 1244 više nema nikakvog značaja, niti važnost. Kad je reč o regionalnoj saradnji, situacija je jasna. Većina država u regionu priznala je Kosovo, sa čime Beograd mora da se pomiri", rekla je Tahiri.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.12.2011. 03:27
Babetina sa laznjacima, (diplome),ne priznaje rezoluciju od UN, na kojoj Srbija mora da insistira,i ne pregovara o nicemu sto je van rezolucije UN,a ako siptari nece onda ih optuziti u UN da ne postuju rezoluciju. Sa okupatorima ionako se ne pregovara,a pozivanje da se postuje rezolucija je samo dobivanje vremena,jer sve sto se desava u EU,Amerikom,Engleskom ne ide na ruku siptarima.
Utorak 13.12.2011. 03:38
Mozda ste primetili kako je hanuma- [ gospodja], Edita doterana, onako cisto evropski -prozapadnjacki [sik], skroz u trendu. Da podsetim, da je u doba siptarskog kuma Broza, hanumama bio ogranicen prostor kretanja- slobode.ZIVELE SU U TAKOZVANIM HAREMIMA I NIJEDAN SRBIN NIJE MOGAO da vidi lice lepe ili ruzne siptarke.REC JE O METAMORFOZI . Kum Broz je svako deseto dete siptarsko kumovao, i bio je "dobar", a Srbima zabranio povrartak na Kosovo i METOHIJU. VOLE I OBOZAVAJU SVOG DZELATA! CUDNO!
Utorak 13.12.2011. 06:32
Posto nasi tkz. politicari kriju istinu kao zmija noge, ova siptarka nam je otkrila "nove uslove" za Srbiju od strane EU.Naravno, i malom detetu je bilo jasno da "zuti" izdajnici cine gresku, kada su prihvatili pregovore uz EU posredovanje, a cime su uhvaceni u klopku, jer su zaobisli UN i rezoluciju 1244. Dakle, sve ovo treba ponistiti i vratiti pod monitoring UN, a gospodji poslati veliku 'Kuba" cigaru da uziva u pusenju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online