Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 11.12.2011.
23:11
Vestionline A

Đelić: Kandidatura nije izvesna u martu

Potpredsjednik Vlade Srbije za evropske integracije u ostavci Božidar Đelić smatra da nije izvesno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU u martu naredne godine.

Spremio dva govora: Božidar Đelić

"Ako me pitate da li je kandidatura izvesna u martu, onda vam kažem da nije", rekao je Đelić u emisiji "Utisak nedelje".

Povodom njegove ostavke na funkciju vicepremijera, Đelić je rekao da je njega iznenadilo što su mnogi bili iznenađeni.

"Ja sam u martu preuzeo obavezu da ću, ukoliko Srbija do kraja godine ne dobije status kandidata za EU, dati ostavku na funkciju. Taj princip odgovornosti trebalo bi da bude najnormalnija stvar", rekao je Đelić.

On je dodao da neće povući ostavku, jer je dao reč, i da ga je posebno obradovalo što je predsednik Srbije Boris Tadić to ocenio kao visoko moralni čin koji ne bi trebalo da ostane usamljen. 

Đelić je potvrdio da je 9. decembra imao pripremljena dva govora, jedan ako Srbija

Usvajanje ostavke

Đelić je rekao da će premijer u ponedeljak proslediti njegovu ostavku Skupštini Srbije i da će ona na sledećoj sednici parlamenta biti konstatovana.

"Premijer Srbije, ja sam to od njega tražio, će koliko u ponedeljak proslediti moju ostavku parlamentu i na sledećoj sednici će ona biti konstatovana i tad će moj mandat prestati", kazao je Đelić.

dobije status kandidata i drugi ako ne dobije i da su se srpski zvaničnici borili do poslednjeg trenutka.


"Nedvosmisleno je da je Srbiji učinjena nepravda, imajući u vidu šta je ova vlast dobila u nasleđe posle promena 5. oktobra 2000. godine, a onda i ekonomsku krizu u Evropi, zbog čega veliki broj zemalja ne želi nikakve dodatne probleme i tenzije", naveo je Đelić i istakao da je Srbija kroz ovaj evropski put mnogo napredovala. On je podsetio da je Srbija i ovog puta ispunila sve uslove za satus kandidata, da se vrati dijalogu i sprovede dogovoreno.

"Ne treba odustati od evropskog puta", smatra Đelić i dodaje da "nedobijanje statusa kandidata Srbiju godišnje košta 70 do 80 miliona evra".

Nedelja 11.12.2011. 23:22
Ali je zato vama zutima izvesna robija..
Nedelja 11.12.2011. 23:21
lepo.... a sad četkicu za zube u ruke i da se javiš u Bačvansku... i nemoj da se femkaš mnogo...
Ponedeljak 12.12.2011. 10:17
"Đelić: Kandidatura nije izvesna u martu " zna da od toganema posla i "na vreme" se povukao ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online