Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 11.12.2011.
14:46
Beta A

Čeda: Tadić i Nikolić su vrhunski neodgovorni

Predsedinik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je u nedelju u Beogradu da izbore treba organizovati što pre i pozvao vladajuću koaliciju da jasno kaže koji je plan i šta želi da uradi sa severom Kosova i evrointegracijom Srbije.

Ako su drugi neodgovorni, on je, valjda, odgovoran: Čedomir Jovanović
 

"Mi želimo dogovor o načinu na koji će se odvijati kampanja i o datumu izbora", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.


On je istakao da su, ako nema jasnog plana vladajuće koalicije o najvažnijim pitanjima, izbori potrebni "već sutra".


"Vlast treba da jasno kaže šta je plan za sever Kosova i šta treba da se uradi da Srbija do marta postane kandidat za prijem u EU", ukazao je Jovanović i pozvao vlast da razgovara sa svim političkim i drugim relevantnim akterima u društvu.


Poraz Srbije, a ne LDP-a

Lider LDP je ocenio da se "vrhunski neodgovorno" ponašaju lideri Demokratske stranke i Srpske napredne stranke - Boris Tadić i Tomislav Nikolić.

Rezolucija 1244 nije rešenje

Jovanović je rekao da Srbija ne može braniti identitet tako što će uništiti budućnost.

"Rezolucija 1244 ne može biti rešenje, a, kada je evropska politika u pitanju, moramo naći odgovor na osporen kredibilitet naših državnika u međunarodnoj politici", ocenio je lider LPD.

"Bežanjem ili prebacivanjem odgovornosti, nijedan problem neće biti rešen. Oni koji su na vlasti, dužni su da rešavaju probleme. U oktobru smo pozvali Tadića na dogovor, a odgovor smo dobili pre nego što smo završili poziv. To je poraz za Srbiju, a ne za LDP", ocenio je Jovanović.


Prema njegovim rečima, objašnjenja neuspeha kandidature za EU su neprihvatljiva i povećavaju cenu koju će društvo morati da plati.


"Uputićemo ponovo jasan poziv onima koju vode ovu zemlju, očekujemo od Borisa Tadića da umesto kampanje koju vodi pokaže odgovornost i pokrene neophodne razgovore u društvu, jer se samo na takav način mogu rešiti problem", istakao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.12.2011. 14:56
E tebi bi najvise odgovarali izbori?! Pokusavs retorikom da zavras glasace i predstavis se kao kriticar vlasti, iako si sto puyt agori od njih, i tako ucaris koji glas nesmotrenih biraca.
Nedelja 11.12.2011. 17:36
Црни Чедомире, шта учини од себе несрећо! Лечи се ако Бога знаш (а не знаш га).
Nedelja 11.12.2011. 15:12
jugoslovenske stranke sa raznim jovama od stete za srbiju ,dominiraju politickom scenom nedodvojene srbije od scg ,jugoslavije nigde stranke gde srbi iz srbije dominiraju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online