Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 10.12.2011.
10:14 >> 13:39h
B92 A

Jarinje i Brnjak i dalje blokirani

Saobraćaj preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak i dalje je u blokadi pošto u međuzoni građani blokiraju put. Srbi su na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu u kojoj su, pored Kfora, bili i pripadnici Euleksa.

Foto: Arhiva
 
Između Rudnice i Jarinja nalazi se prepreka od drveća, preko obe kolovozne trake.

Na Brnjaku nema barikada, ali manji broj građana ne dozvoljava prolaz vozilima.

Iz Euleksa ističu da su oba prelaza prohodna, i što se njih tiče, otvorena. Sva vozila se ispred oba prelaza preusmeravaju na alternativne puteve. Jedan broj građana i dalje dežura na barikadama.

Da podsetimo, sinoć se u Kosovskoj Mitrovici dogodio incident, kada su za sada nepozante osobe pucale na kancelariju predsednika opštine Kosovska Mitrovica Krstimira Panitća.

Zupče: Srbi zaustavili Euleks

Srbi su na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu u kojoj su, pored Kfora, bili i pripadnici Euleksa. Oni su preprečili u Zupču obe saobraćajne trake u trenutku kada su videli da se u koloni Kfora nalaze i vozila Euleksa.

Iako su rekli da ne žele da ograničavaju slobodu kretanja Kforu i da međunarodne vojne snage mogu da prođu, kompletna kolona se vratila ka južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kada se kolona pojavila u Zupču, začule su sirene za uzbunu u Zubinom Potoku, nakon čega se okupio veći broj građana na barikadi, na kojoj danonoćno dežura određen broj ljudi.

Pošto se kolona od desetak vozila vratila u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice, Srbi su ponovo otvorili jednu saobraćajnu traku u Zupču, kojom neometano mogu proći, kako naglašavaju, svi osim Euleksa.

Dva sata kasnije, kolona vozila Kfora ponovo se pojavila, ali bez pripadnika Euleksa i neometano je prošla kraj barikade u Zupču. Građani dežuraju i u susednom selu Jagnjenica gde je Kfor pre nekoliko dana uspostavio kontrolni punkt.

POVEZANE VESTI

Subota 10.12.2011. 10:20
Браво браћо Срби! Не дајте да вас досманлије замајавају и подвајају! Њима не треба ама баш ништа веровати. Европска кандидатура која нема алтернативу, Еулекс и споразумевање са шиптарима су антисрбска работа. Њима је кандидатура неопходна само за то што рачунају, и они и њихови послодавци, да су Срби још идиоти и да ће се можда на`ватати још једном на изборну манипулацију. Иначе, и они и њихови послодавци знају добро да Србија никад неће бити члан Еу, јер је рок трајања ЕУ већ истекао...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online