Subota 10.12.2011.
10:14 >> 13:39h
B92

Jarinje i Brnjak i dalje blokirani

Foto: Arhiva
 
Između Rudnice i Jarinja nalazi se prepreka od drveća, preko obe kolovozne trake.

Na Brnjaku nema barikada, ali manji broj građana ne dozvoljava prolaz vozilima.

Iz Euleksa ističu da su oba prelaza prohodna, i što se njih tiče, otvorena. Sva vozila se ispred oba prelaza preusmeravaju na alternativne puteve. Jedan broj građana i dalje dežura na barikadama.

Da podsetimo, sinoć se u Kosovskoj Mitrovici dogodio incident, kada su za sada nepozante osobe pucale na kancelariju predsednika opštine Kosovska Mitrovica Krstimira Panitća.

Zupče: Srbi zaustavili Euleks

Srbi su na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu u kojoj su, pored Kfora, bili i pripadnici Euleksa. Oni su preprečili u Zupču obe saobraćajne trake u trenutku kada su videli da se u koloni Kfora nalaze i vozila Euleksa.

Iako su rekli da ne žele da ograničavaju slobodu kretanja Kforu i da međunarodne vojne snage mogu da prođu, kompletna kolona se vratila ka južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kada se kolona pojavila u Zupču, začule su sirene za uzbunu u Zubinom Potoku, nakon čega se okupio veći broj građana na barikadi, na kojoj danonoćno dežura određen broj ljudi.

Pošto se kolona od desetak vozila vratila u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice, Srbi su ponovo otvorili jednu saobraćajnu traku u Zupču, kojom neometano mogu proći, kako naglašavaju, svi osim Euleksa.

Dva sata kasnije, kolona vozila Kfora ponovo se pojavila, ali bez pripadnika Euleksa i neometano je prošla kraj barikade u Zupču. Građani dežuraju i u susednom selu Jagnjenica gde je Kfor pre nekoliko dana uspostavio kontrolni punkt.

2024 © - Vesti online