Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 08.12.2011.
20:19
B92 A

"Nemačka nije neprijatelj Srbije"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je nemačke sagovornike upoznao "sa velikim potencijalima u srpskom društvu koji su orijentisani ka Evropi."

Lider LDP-a: Čedomir Jovanović
 

On je u Berlinu rekao i da smo u stanju da se suočimo sa nizom aktuelnih problema.

Jovanović je u Berlinu razgovarao sa nemačkim državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova Vernerom Hojerom.

"Suština mog dolaska je da upoznam vlasti u Berlinu sa velikim potencijalima u našem društvu orijentisanom ka evropskoj politici, sposobnim da se suoče i sa problemom Kosova, sa problemima u regionu i sa unutrašnjim reformama na novi način, drugačiji od onoga koji je karakterističan za Srbiju u kojoj danas živimo ili u kojoj smo živeli tokom devedesetih", rekao je posle razgovora Jovanović.

Sadašnja neizvesnost u pogledu rezultata samita Evropske unije na kojem treba da bude doneta odluka i o tome da li će Srbiji biti dodeljen status kandidata, za Jovanovića je "posledica propuštenog vremena i neadekvatnih odgovora koji ovog puta ne nailaze na razumevanje (u Berlinu i Evropi) kao nekada u prošlosti".

Šef LDP-a je posle razgovora sa Hojerom rekao za Betu da "ne vidi nejasnoće u politici Evrope prema Srbiji, već previše kalkulisanja i taktiziranja u politici Beograda".

"Ono što me ohrabruje je činjenjica da nisu evropska vrata Srbiji zatvorena, bez obzira na probleme koji postoje i koji se odnose na neodrživo stanje na severu Kosova. Mi u Evropi i u Nemačkoj imamo sigurne partnere u izgradnji moderne zemlje i u njima možemo naći neophodnu podršku za članstvo u EU", rekao je Jovanović.

Rekavši da "Srbija nema protivnike u Evropi", Jovanović je oceno da je sada "sve u rukama Srbije i da će i minimalan pozitivan pomak biti dočekan kao veliko ohrabrenje, što bi onda bilo dovoljno za dobijanje statusa kandidata".

"U ovom trenutku sve zavisi od nas, ne od ideje da prodamo Kosovo za člansto u EU, već pre svega od naše spremnosti da prihvatimo evropski model ponašanja i evropski model rešavanja problema i da konačno prestanemo da tražimo podršku očekujući da neko drugi razmišlja o posledicama sa kojima će se Srbija suočiti ako ne dobije status kandidata za članstva u EU", izjavio je šef LDP-a.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.12.2011. 20:31
Јој несрећо,шта бих ти све рекао али није за објаву....Мислим да то ни пас са маслом не би прогутао. И го.но има више достојанства од тебе изроде!!! Ко тебе подржава,боље да је у вц шољи завршио при ручном раду,него што се родио! ПУУУ
Četvrtak 08.12.2011. 20:22
"Nemačka nije neprijatelj Srbije" a Ceda ?
Četvrtak 08.12.2011. 21:00
pustite ga da lupa gluposti,jos mu malko ostalo..tako da je komican
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online