Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 07.12.2011.
18:52
Beta A

Srpski vojnici nisu ratovali u Libiji

Ministarstvo odbrane Srbije demantovalo je danas pisanje sarajevskog Dnevnog avaza da su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u sukobima u Libiji i bili na strani svrgnutog lidera Moamera Gadafija.

"Pripadnici Vojske Srbije nisu ni otputovali u Libiju, te su apsolutne neistine da su boravili u Libiji i učestvovali u ratnim zbivanjima", navodi se u saopštenju srpskog Ministarstva odbrane.

Foto: Ilustracija
 

Dnevni avaz ove tvrdnje objavio je u današnjem izdanju pod naslovom "Pripadnici Vojske Srbije ginuli za diktatora: Objavljena imena onih što su ratovali za Gadafija!" List se poziva na pisanje internet stranice, čiji naziv, kako se navodi, asocira na 17. februar 2011., datum kada je počela libijska revolucija. Kako prenosi Avaz, ovu internet-stranicu pokrenuli su protivnici režima Moamera Gadafija, a 3. decembra na njoj su objavljeni dokumenti koji dokazuju da su tokom februara ove godine izdavane vize za ulazak u Libiju "srpskih plaćenika", najvećim delom pilota srpske vojske. Objavljeni su i popunjeni formulari sedam vojnika kojima su izdate vize, a ispod svakog od njih navedeno je kako nema smetnji da ih te osobe dobiju.

U saopštenju Ministarstva odbrane Srbije navodi se da je u februaru ove godine Srbija preduzela sve neophodne mere kako bi najbrže evakuisala svoje državljane koji su privremeno živeli i radili u Libiji. Kako se navodi u saopštenju, kao deo tima za evakuaciju bilo je planirano i učešće pripadnika Vojske Srbije, te je za njihov odlazak bilo neophodno pribaviti i sve neophodne papire, između ostalog i vize. Iz tog razloga bili su podneti zahtevi za vize za jedan broj lica iz Vojske Srbije, među kojima i za pilote transportnih aviona.

"Kako je za evakuaciju državljana Srbije koji su u tom periodu živeli u Libiji i želeli da se vrate u Srbiju bilo dovoljno angažovanje pilota i aviona JAT-a, pripadnici Vojske Srbije nisu ni otputovali u Libiju, te su apsolutne neistine da su boravili u Libiji i učestvovali u ratnim zbivanjima", zaključuje se u saopštenju Ministarsta odbrane.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.12.2011. 20:32
pa sta i da su ratovali..sta oce ovi bosanci..e ih pitao neko nesto..?..
Sreda 07.12.2011. 20:55
Sada znam zasto su sve pracke po Srbiji pokupovani. Slali Vojsku sa najmodernijem srpskim naoruzanjem.
Četvrtak 08.12.2011. 10:55
Tu pricu su naduvali Libijci koji su se skolovali u Hrvatskoj, a neki zive tamo i jos neki Arapi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online