Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 06.12.2011.
16:59
B92 A

Jeremić lobira na sastanku OEBS-a

Vuk Jeremić je izjavio da će na Ministarskom sastanku OEBS-a u Viljnusu lobirati kako bi Srbija u petak dobila pozitivnu odluku lidera EU o kandidaturi Srbije.

On je ocenio da je i pored razgovora sa mnogim šefovima diplomatija EU nemoguće reći da li će odluka u petak biti pozitivna.

Skup u Litvaniji je izvanredna prilika da se sa ministrima, pre svega iz Evropske unije, razgovara i lobira za status klandidata u EU: Vuk Jeremić
 

Skup u Litvaniji je izvanredna prilika da se sa ministrima, pre svega iz Evropske unije, razgovara i lobira za status klandidata u EU, rekao je Jeremić. Izvesno je da je ogromna većina iz evropskog prostora za to da odluka bude u našu korist, jer smatraju da je Srbija zaslužila da status kandidata dobije već sada, napomenuo je Jeremić i dodao da će delegacija Srbije nastaviti da lobira tokom dana.

Prema njegovim rečima, i posle okončanja svih bilateralnih susreta sa šefovima diplomatija, biće teško predvideti ishod odluke, jer će je u petak donositi šefovi država ili vlada zemalja Evropske unije.

Ministar spoljnih poslova Srbije u Viljnusu učestvuje u radu 18. Ministarskog sastanka OEBS-a, gde su inače ozvaničene kandidature Srbije i Švajcarske za predsedavanje OEBS-om 2014. i 2015. godine. Konačnu odluku o predsedavanju doneće i Ministarski savet OEBS tokom sledeće godine.

Jeremić kaže da je zvanična i podržana kandidatura Srbije za predsedavanje OEBS-om još jedan od dokaza da naša zemlja uživa veliki ugled u evroazijskom i evroatlantskom prostoru od Vankuvera do Vladivostoka, tj. na prostoru OEBS-a.

Ministar spoljnih poslova kaže i da će Srbija učiniti sve tokom naredne godine da i dobije predsedavanje tom panevrospkom organizacijom.

Na skupu u Litvaniji je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da bi u centru pažnje te organizacije treba da bude situacija na Kosovu koja je pogoršana kršenjem rezolucije 1244 i nepoštovanjem principa statusne neutralnosti od strane međunarodnih misija.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.12.2011. 17:01
jeremija pristupi dverima.imas kapaciteta,sve cemo ti oprostiti; za Srbiju
Utorak 06.12.2011. 17:43
Bas nas briga za kandidata za propalu EU. Lobiraj da okupatori postuju R1244 koja i njih obavezuje a ne da zajedno sa vama prepravljate i nagradjujete siptarske i NATO zlocince. A to kakv ugled uzivate je najbolji vic decenije. Pa vama naredjuje svaka susa sta ce radite, samo da naredjenje bude protiv Srba i Srbije, ali bukvalno. Kolonije vise uvazavaju oni koji imaju nego Srbiju za ciji "ugled" ste vi zasluzni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online