Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 05.12.2011.
11:56
Blic A

Nikolić i Vučić sve češće misle različito

Razmimoilaženja lidera SNS Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića oko moguće koalicije sa SPS posle izbora nisu prva i postojala su i pre formiranje nove partije. Nije tajna da su dvojica političara imala različite stavove i oko Nikolićevog štrajka glađu, ali i, kako saznajemo, oko Vladimir Cvijana, funkcionera naprednjaka koji se ovih dana u javnosti oglasio kao advokat Joce Amsterdama.

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić: Da li se i dalje vole?
 

Iako, po sopstvenom priznaju, Aleksandar Vučić “voli Tomu Nikolića”, političke razlike između lidera naprednjaka postoje još dok su bili u SRS. O tom svedoči i činjenica da je sadašnji zamenik predsednika SNS danima razmišljao da li će ostati veran Šešelju ili će se prikloniti Nikoliću.

Kako je obećao, Vučić neće ući u vladu sa socijalistima, a odustaće i od funkcije gradonačelnika Beograda, ukoliko mu za to bude potrebna podrška SPS.

Nije tajna da se lideri naprednjaka nisu slagali i oko štrajka glađu Tomislava Nikolića, koji je trebalo da rezultira vanrednim parlamentarnim izborima. U političkoj čaršiji je bilo kontradiktornih informacija, od toga da je štrajk bio Vučićeva ideja, kojom Nikolić nije bio oduševljen, pa do priča da ga je upravo on odgovarao od tog poteza.

"Notorna je laž da sam ja nagovarao Tomu na štrajk glađu. Nikakvog sukoba među nama nema. Mi smo svako jutro i svaki dan zajedno", tvrdi Vučić.

Cvijan advokat Joce Amsterdama

O pravnom angažovanju Cvijana, funkcionera naprednjaka koji se ovih dana u javnosti oglasio kao advokat Joce Amsterdama, on i Nikolić imaju apsolutno isti stav, kaže Vučić i dodaje da i neki članovi DS, kao što je Boško Ristić "brane kriminalce, pa nikom ništa".

"Cvijan je advokat, a advokati brane i kriminalce. I Nikolić i ja mislimo da je Joca Amsterdam kriminalac", navodi Vučić.

Ipak, izvor "Blica" kaže da Nikolić nije bio oduševljen da u stranku dođe Vladimir Cvijan, koji je prethodno bio zaposlen u kabinetu predsednika Srbije. Posle nedavne izjave Cvijana da je Joca Amsterdam "privrednik , koji će kad izađe iz zatvora sagraditi most gde država kaže da treba", Nikolić je navodno pobesneo.

" Nije znao kako će to objasniti javnosti. S jedne strane, njegov istaknuti funkcioner brani kriminalca, a s druge priča da će se kad dođu na vlast braniti protiv kriminala", kaže izvor.

Odnos prema Americi i Rusiji

Kao još jednu razliku između dvojice lidera SNS, sagovornici navode odnos prema Americi i Rusiji - jedan je bliži Rusiji, a drugi Americi. Nikolić ima odličnu saradnju sa Jedinstvenom Rusijom, na čijem kongresu je nedavno bio.

"Vučić je sa druge strane bliži američkim političarima. Njegova ideja je bila da se angažuje Vilijam Montgomeri, nekadašnji ambasador SAD. On je takođe bio zaslužan da se sklopi posao sa jednom američkom marketinškom agencijom", kaže izvor.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.12.2011. 12:32
Najbolje za Srbiju bi bilo da ova stranka nestane i da glasaci predju u patriotski blok - DSS, DVERI, SRS. To bi bio zaokret prema Rusiji, garantu naseg bioloskog opstanka. PS: Ovo je samo jos jedan primer koliko su licni interesi iznad drzavnih i sto je jos najgore,prolazi nekaznjeno. Sloboda se sporo stice a lako izgubi. Bar tu imamo iskustvo ali.......
Ponedeljak 05.12.2011. 12:44
To su samo neke male nijanse izmedju njih, od kojih mi nemamo apsolutno nikakve koristi. Vazna su dela. A koliko vidim, sada kada je najpotrebnije Srbima i Srbiji, njih nema. Znaci da ih ne zanima ni interes zemlje ni interes naroda vec samo licni.
Ponedeljak 05.12.2011. 13:18
gledaj naslov vucic i nikolic misle!?? ni rodjena im majka ne bi toliko daleko otisla da tvrdi oni misle!!! ovo je komedija 21vog veka, huh...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online