Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 03.12.2011.
19:38
Beta A

Samardžić: Napravljena granica sa Kosovom

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić rekao je danas da dogovorom sa Prištinom o integrisanom upravljanju prelazima Srbija definitivno priznaje Kosovo kao nezavisnu državu.

Slobodan Samardžić

"Napravljen je sporazum o granici između Srbije i Kosova, jedan sporazum kojim Srbija definitivno priznaje Kosovo kao nezavisnu državu", kazao je Samardžić agenciji Beta.

"Treba videti sam dokument. Ne treba verovati na reč ni Borisu Tadiću ni Borislavu Stefanoviću jer su oni više puta obmanuli javnost u Srbiju u pogledu sadržaja onoga o čemu Stefanović pregovara", kazao je Samardžić.

Prema njegovim rečima, Srbi su napravili barikade jer su znali da Beograd smera da napravi sa Prištinom sporazum o razgraničenju.

"Svi ti sporazumi koji se tiču i slobode kretanja i matičnih knjiga i katastra a sad i ovih granica jesu kumulativni sporazumi o priznavanju Kosova kao nezavisne države", kazao je Samardžić koji je i bivši ministar za Kosovo i Methiju.

On je ocenio da je poziv predsednika Srbije Borisa Tadića Srbima na severu Kosova da prihvate dogovor besmislen i nemoguć zahtev.

"Kako da priznaju takve odluke kojima se oni definitivo skidaju sa spiska državljana ove države? Ako je to sporazum o granicama, a jeste, i ako će oni ostati sa one strane granice u Kosovu kao državi zašto bi Srbi priznavali takav sporazum koji ide protiv njihovih interesa", naveo je Samardžić.

On je naveo da se režim integrisanog upravljanja granicom u celoj Evropi primenjuje na međudržavne granice.

"Ako su sami rekli da je integrisano upravljanje granicama onda je to sporazum o novoj granici Kosova prema Srbiji koju Srbija prihvata", rekao je potpredsednik DSS.

POVEZANE VESTI

Subota 03.12.2011. 20:22
udri sefa u slabine i kazi mu da pozove narod na ulice. dosta je bilo zajebavanja. ukojiko to ne ucini neka se nosi zajedno sa crvenozutom antisrpskom bandom pogane dece komunista. ako se dogodi narod pocisticemo i usranu opoziciju zajedno sa antisrpskim prokletom koalicijom.
Subota 03.12.2011. 20:36
Moramo da udjemo u EU, u koju nikad necemo da udjemo, ali cemo da joj damo ovlasti da upravlja nama.Dakle u najmanju ruku feudalni odnos.NAJMANJE. SKOJ-evska govna koja inace kao ni jedan socijaldemokrata nema veze sa socijaldemokratskom politikom u EU, SU ISTA KAO I TURSKI AGE I BEGOVI.Postavljeni da ispunjavaju naredbe na celoj teritoriji turske/EU vladavine.Samo ovde ne mobilizuju celo musko stanovnistvo, vec gradjani placaju da bi neki placenici radili ono sta EU zahteva.DA LI SE COVEK INTELEKTUALNO POMAKNUO NAPRED? U Slovackoj nemaju za plate doktorima koji ih lece, ale imaju za NATO i krizu u EU zoni.Dapace za takvo sta MORAJU DA UZMU kredit.NEOLIBERALIZAM NA DELU..
Subota 03.12.2011. 19:48
ПА, 'АЈМО ЉУДИ НА УЛИЦЕ!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online