Subota 03.12.2011.
19:38
Beta

Samardžić: Napravljena granica sa Kosovom

Slobodan Samardžić

"Napravljen je sporazum o granici između Srbije i Kosova, jedan sporazum kojim Srbija definitivno priznaje Kosovo kao nezavisnu državu", kazao je Samardžić agenciji Beta.

"Treba videti sam dokument. Ne treba verovati na reč ni Borisu Tadiću ni Borislavu Stefanoviću jer su oni više puta obmanuli javnost u Srbiju u pogledu sadržaja onoga o čemu Stefanović pregovara", kazao je Samardžić.

Prema njegovim rečima, Srbi su napravili barikade jer su znali da Beograd smera da napravi sa Prištinom sporazum o razgraničenju.

"Svi ti sporazumi koji se tiču i slobode kretanja i matičnih knjiga i katastra a sad i ovih granica jesu kumulativni sporazumi o priznavanju Kosova kao nezavisne države", kazao je Samardžić koji je i bivši ministar za Kosovo i Methiju.

On je ocenio da je poziv predsednika Srbije Borisa Tadića Srbima na severu Kosova da prihvate dogovor besmislen i nemoguć zahtev.

"Kako da priznaju takve odluke kojima se oni definitivo skidaju sa spiska državljana ove države? Ako je to sporazum o granicama, a jeste, i ako će oni ostati sa one strane granice u Kosovu kao državi zašto bi Srbi priznavali takav sporazum koji ide protiv njihovih interesa", naveo je Samardžić.

On je naveo da se režim integrisanog upravljanja granicom u celoj Evropi primenjuje na međudržavne granice.

"Ako su sami rekli da je integrisano upravljanje granicama onda je to sporazum o novoj granici Kosova prema Srbiji koju Srbija prihvata", rekao je potpredsednik DSS.

2024 © - Vesti online