Četvrtak 20. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 03.12.2011.
10:25
Srna A

Euleks odseda u hotelima narko bosova

Misija Evropske unije na Kosovu i Metohiji - Euleks, iznajmila je za smeštaj svog osoblja dva hotela čiji su vlasnici u vrhu organizovanog kriminala i trgovine drogom, objavio je "Blic"

Hotel "Palas" u vlasništvu braće Keljmendi

Oko 200 pripadnika Euleksa koji su radili na severu Kosova i Metohije napustilo je dosadašnji smeštaj u srpskoj sredini i trenutno se nalaze u hotelima pripadnika kriminalnog klana Osmani, koji ne samo što su pritvarani po zemljama Evropske unije, već Euleks vodi i istragu o ovoj grupi.

Osoblje Euleksa smešteno je u dva hotela - "Palas" u južnom delu Kosovske Mitrovice, čiji su vlasnici braća Keljmendi, i u Vučitrnu u hotelu "Kaljaja" vlasnika Abedina Beka.

Idriz Keljmendi i njegov brat Aziz bave se švercom narkotika sa Kosova i Metohje u zemlje Skandinavije, rekao je za Blic sagovornik iz Euleksa. Oni su vlasnici transportne kompanije koja prevozi na relaciji Malbe - Geteburg - Mitrovica i sumnja se da droga putuje i na ovoj relaciji. Poreklom su iz sela Lisica u opštini Kosovska Mitrovica.

Vlasnik hotela u Vučitrnu Abedin Beka ima nadimak Pljaka, što u prevodu znači "stari", i poseduje češko državljanstvo. On je, kao i braća Keljmendi, u klanu Ismeta Osmanija. Sumnja se da je Beka u vezi i sa albanskim kartelom koji ''operiše'' u Češkoj i zemljama EU, a na čijem je čelu Princ Dobroši. Vlasnik vučitrnskog hotela više puta je hapšen na Kosmetu i zemljama EU.

Oko 200 pripadnika Euleksa smeštaj u ovim hotelima plaća po 20 evra dnevno.

POVEZANE VESTI

Subota 03.12.2011. 11:00
Па шта је ту чудно? Па и једни и други су криминалци, раде против Срба зато и јесу заједно.
Subota 03.12.2011. 12:37
Razlika izmedju Euleks-a,KFORA,Europejaca i narko bosova je ista kao sto je razlika izmedju Revolucije i Kontra Reevolucije ! Moze i kao razlika izmedju bracno rodjenog deteta i vanbracno rodjenog! VRANA VRANI OCI NEVADI!
Subota 03.12.2011. 18:08
U ovom trenutku da vide da siptari prodaju drogu na ulici oni ih nece hapsiti. Cilj njihove misije su SRBI. Pohapsiti i proterti sto vise srba. Proglasiti ih po mogucstvu za kriminalce, kriminalne grupe, politicke protivnike i na kraju podmetnuti im i politicka ubistva. Povratak spreciti a od preostalih srba napraviti siptarske placenike.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online