Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 02.12.2011.
15:09
Beta A

"Kosovski Srbi nisu krivi za EU"

Kosovski Srbi nisu krivi ako Srbija ne dobije status kandidata, jer se samo bore da i dalje žive u državi Srbiji, izjavio je predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Slaviša Ristić

"Srbi ne mogu biti krivi za to što se bore za ostanak u svojoj državi Srbiji. Niko među Srbima na Kosovu i Metohiji nema ništa protiv ulaska Srbije u EU, ali ako za to cena treba da bude naš nestanak sa ovih prostora, ako moramo da izgubimo porodice, zemlju, kuće, to ne možemo da prihvatimo" rekao je Ristić.

Prema njegovim rečima, isto bi bilo i kada bi u pitanju bio neki drugi deo Srbije.

"Bili bismo protiv i da zbog ulaska u EU propadne Šumadija ili neki drugi deo Srbije i zato smatramo da Srbija svoju sreću ne sme da traži a da Srbi na Kosovu dožive nesreću", rekao je Ristić povodom izjave nemačke kancelarke Angele Merkel da nema pretpostavki da Beograd dobije kandidaturu za EU - da put Srbije u EU vodi preko normalizacije situacije na severu Kosova.

Ristić je najavio da će se čelnici opština uskoro sastati povodom poziva predsednika Srbije da uklone barikade i dogovoriti šta svima valja činiti.

"Najmanji su problem barikade, problem je pretnja Srbima da odustanu od svoje borbe za ostvarivanje svojih prava", kazao je Ristić.

"Svi koji misle da će Srbi prihvatiti da žive u nezavisnom Kosovu, moraju da shvate da to nikada nećemo prihvatiti", rekao je Ristić i dodao da će kosovski Srbi možda morati da se o tome izjašne na nekom referendumu.

Prema njegovim rečima, to ne treba da bude referendum o nezavisnosti Kosova, o otcepljenju, jer Srbi nemaju razlog da se otcepljuju ili pripajaju bilo kome, zato što su deo Srbije.

"Mislim da se na referendumu postavi pitanje da li prihvatate institucije nezavisnog Kosova", kazao je Ristić i dodao da narod treba da kaže da li je za ili ne, pa da se onda vidi šta dalje.


Borbu ćemo nastaviti mirno, apelovaćemo na narod da i oni budu, mirni, složni, mudri i jedinstveni, poručio je Ristić.

POVEZANE VESTI

Petak 02.12.2011. 15:27
Naravno da ne. To zele da podmetnu izdajnici zato sto njihova izdajnicka politika dozivljava krah. Gazdama obecali jedno, a narod ne zeli. I sada ispada kriv narod. Ne kriva je ova izdajnicka i antisrpska vlast. A ako pak ne vreuju, neka raspisu referendum gde ce se gradjani nedvosmisleno izjasniti zele li ili ne u propalu EU. Ne u EU!
Petak 02.12.2011. 15:41
Hvala milosrdnom Gospodu da postoje spremna braca po hristu da brane svoja ognjista, flekavi u Beogradu je kriv i bice osudjen za izdaju srpskog roda.
Petak 02.12.2011. 15:39
LJudi se bore za svoju državu i da ostanu u njoj, ali On, On se bori za svoju fotelju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online