Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
34
Sreda 30.11.2011.
21:26
Beta A

Tadić: Srbija bi izgubila rat s NATO

Srbija bi, u slučaju da pošalje policiju i vojsku na Kosovo i Metohiju, ušla u rat sa NATO koji bi izgubila, rekao je večeras predsednik Boris Tadić.

Kada bi Srbija ušla u rat sa NATO, doživela bi velike žrtve i devastaciju imovine i ekonomskih kapaciteta: Boris Tadić
 

"Bio bih srećan kada bih bio predsednik republike koji je institucije... dobio u nadležnost u situaciji kada može da upotrebi policiju i vojsku na čitavom prostoru moje zemlje, na Kosovu i Metohiji", kazao je Tadić za Radio-televiziju RS (RT RS).

Međutim, podsetio je Tadić, svima je poznato da Srbija na Kosovu nema ni svoju vojsku, ni policiju, te bi ušla u rat sa NATO kada bi poslala svoje oružane snage na Kosovo.

"Kada bi ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživela poraz, doživela bi velike žrtve i devastaciju imovine i ekonomskih kapaciteta", ukazao je predsednik Srbije.

U takvoj situaciji, upozorio je Tadić, Srbija bi još dvadeset godina bila u zaostajanju

Pročitajte:

* Barikadama se ne brane srpski interesi

u odnosu na sve zemlje, a posebno u odnosu na razvijene zemlje sveta.

"Kada bismo se tako ponašali, mi bismo bili najneodgovorniji ljudi, ne bismo zaštitili nijedan život na Kosovu i Metohiji, jer bismo taj rat izgubili, izgubili bismo međunarodni kredibilitet jer ga ne bismo poštovali, a na njega se pozivamo u zaštiti integriteta na Kosovu i Metohiji", rekao je Tadić.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 21:36
Вазалска пиџга!
Sreda 30.11.2011. 21:40
A ti bi da ratujes samo sa slabijima od sebe? Niko ne trazi da napadnes Nato i udjes u rat, al bi mogao pomoci u naoruzanju, hrani, moralnoj podrsci, zabrani kretanja nato trupa po Srbiji koju je dozvolio tvoj nesrecnik Vuk Draskovic, medijski i na razne druge nacine. Dovoljno je i da tvojim poslusnicima u medijima, zabranis da rodoljube na Kosmetu nazivaju kriminalcima i ruljom, vec pravim imenom: Patriotima. Mogao bi da prekiis da se saginjes svakojakom zapadnom olosu i okrenes se malo i ka istoku. Mogao bi ti sto sta, ali neces. jednom recju dovoljno bi bilo da se vec jednom uspravis kao covek i da se tako i pocnes ponasati, a ne kao neka baba koja samo kuka po ceo dan.
Sreda 30.11.2011. 21:42
Pa u tom slucaju,mogu slobodno da nam uzmu i Sandzak i Bujanovac i presevsku dolinu,mozda i Vojvodinu,posto ne smemo da ratujemo,mozda dodju i do Beograda.U pravu su ljudi koji su trazili drzavljanstvo Rusije.,jer nemamo drzavne institucije koje bi nas branile.S takvom politikom,predsednice,ubrzo ce vam NATO zakucati na vratima na Dedinju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online