Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 29.11.2011.
17:19
Beta A

Administracija u MUP-u ostaje bez beneficija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da zaposleni u administraciji MUP-a neće imati iste beneficije kao i policijski službenici sa policijskim ovlašćenjima.

Ministar unutršnjih poslova: Ivica Dačić
 

"Ne može sekretarica i šalterski službenik u MUP-u koji nema policijska ovlašćenja da ima iste beneficije kao policijski službenik koji interveniše na ulici i protiv organizovanog kriminala", kazao je Dačić u Skupštini Srbije u raspravi o amandmanima na izmene Zakona o policiji.

On je rekao da će MUP od sada imati policijske službenike i administraciju, koja će imati status državnih službenika, a koja je do sada imala status policijskog službenika i beneficirani staž.

"U tom pogledu je potpisan poseban kolektivni ugovor koji važi za policijske službenike. Za druge zaposlene (u MUP-u) će važiti kolektivni ugovor za državne službenike i nameštenike", kazao je Dačić.

Ministar je naveo da će osnovica plata za policijske službenike biti izjednačena sa osnovicom plata za profesionalne vojnike.

Dačić je kazao da policijski službenici nisu imali pravo na naknadu za prekovremeni i noćni rad i rad na praznik za razliku od, na primer, ljudi iz pravosuđa. Prema njegovim rečima, biće donet i novi pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u MUP-u.

Dačić je kazao da su izmene Zakona o policiji usledile zbog radno - pravnog položaja policijskih službenika, a da će tek uslediti izmena zakona koja se odnosi na način rukovođenja, policijska ovlašćenja i način upotrebe prinude.

Kako je naveo, predložene izmene Zakona o policiji dugo su bile predmet razmatranja sindikata, pravnika i različitih ministarstava.

Vlada Srbije prihvatila je amandman poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija na izmene Zakona o policiji koji predviđa da građanima sa dvojnim državljanstvom bude omogućeno da rade u MUP-u.

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor, koji je podržao predloženi amandman SPS-JS, kazao je da to rešenje rezultat dogovora SVM i ministra Dačića.

Pastor je u skupštinskoj raspravi rekao da će taj amandma, ako ga podrži parlament, predstavljati ogroman korak da Zakon o policiji ne bude diskriminatroski.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.11.2011. 19:22
Hajde ti tima sto su im ostale beneficije komanduj : "za mnom" pa pravac na Kosmet umesto sto mlatis praznu slamu.
Subota 10.12.2011. 20:21
Ja uopšte ne kapiram kako je neko u administraciji uopšte i mogao da ima beneficije...eto kako se non stop pljackala drzava....svi su ziveli gala na tudj racun...sedeli u kancelarijama..piskarali ovo ono i sa 40 i malo vise godinica...ajde u penziju...divota...ova drzava je stvarno potrosila sve resurse...cim je ovo resila da ukine....ali sad nije ni bitno...pare su potrosene svih ovih decenija....mladi penzioneri uzivju...bas ih briga...niko se nikada nije zapitao kako je to moguce...izglasala drzavica sama za sebe i vozi miskoooo....a nas ce da teraju da rdimo do 70 godina da bi oni sirili guzice...moze im se...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online