Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 29.11.2011.
05:15
Beta A

Savet bezbednosti raspravlja o Kosmetu

Savet bezbednosti UN razmatraće najnoviji izveštaj o situaciji na Kosovu u kojem generalni sekretar Ban Ki Mun ocenjuje da događaji na severu pokrajine mogu destabilizovati region Balkana.

Savet bezbednosti će razmatrati izveštaj generalnog sekretara UN o Kosmetu
 

Na sednici Saveta bezbednosti UN koja počinje u 17 časova po srednjeevropskom vremenu, učestvovaće ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, kao i šef UNMIK-a Farid Zarif. U Njujorku će, očekuje se, biti i kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj.

Sve strane da se uzdrže od nasilja


Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji (UNMIK) poziva sve strane da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje bi vodile ka nasilju i ugrožavanju stabilnosti na severu Kosova, izjavila je portparolka UN Eri Kaneko.

 

UN su pozvale sve strane da se angažuju i podrže slobodno i nesmetano kretanje pripadnika međunarodnih snaga, kao i ljudi i robe na severu Kosova. UNMIK će nastaviti da prati situaciju i u kontaktu je sa svim stranama da bi se izbegli budući sukobi, zaključila je Kaneko.

U redovnom izveštaju za period od 16. jula do 15. oktobra, Ban Ki Mun ocenjuje da su događaji vezani za administrativne prelaze "značajno doprineli pogoršanju bezbednosne situacije na severu Kosova, polarizaciji stavova i širenju jaza između zajednica na severu Kosova i institucija u Prištini".

"Razvoj događaja na severu Kosova predstavlja jasno upozorenje da nerešena pitanja predstavljaju pretnju miru i stabilnosti u regionu", ukazao je on.

Ban Ki Mun je ocenio da "dokle god problemi poput Kapija 1 i 31 ostanu nerešeni i dokle god se pitanja vezana za vladavinu prava mešaju sa statusnim pitanjima, na terenu postoji rizik od izbijanja nasilja".

"Nadam se da će članice Saveta bezbednosti uputiti jasnu poruku Prištini i Beogradu da odgovorno pristupe smirivanju tenzija i sprečavanju novog nasilja na severu Kosova", zaključio je Ban Ki Mun.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.11.2011. 05:37
Bla bla bla, to mu je sve sto zna da kaze! A ne sme reci, da je problem upravo nelegalno, nezakonito i nasilno priznanje lazne drzave Kosovo od strane USA i njenih trabanata, i da je to protivno rezoluciji te njegove tkz. medjunarodne zajednice br.1244.!!!
Utorak 29.11.2011. 10:39
Исцеђени лимуну, иако си амерички човек, требало би да се залажеш за спровођење резолуције тела које представљаш. Уместо тога твоја војска КФОР се ставила у службу шиптара и жели насилно да спеоведе шиптарске планове. Значи и УН нацистичка организација .
Utorak 29.11.2011. 16:21
Od tolikog pozivanja na odgovornost, zaborave da i oni sami budu - odgovorni. Već se igraju ping-ponga...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online