Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 28.11.2011.
15:46
Vestionline A

LSV: Mi nismo separatisti

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov rekla je da u toj pokrajini nema separatističkih tendencija i da ih nikada nije bilo, kao i da se ta LSV zalaže za veće nadležnosti Vojvodine, ali ne za nezavisnu državu. Poslanik Demokratske stranke Vlatko Ratković kaže da je priča o nezavisnoj Vojvodini smešna, a da je državi potrebna samo veća decentralizacija. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić smatra da posle proglašenja nezavisnosti Kosova nekoma pada i ovakva "naučna fantastika" na pamet.

Aleksandra Jerkov: U Vojvodini nema separatista

Ona je kazala da je LSV 1999. godine ponudila programski dokument "Vojvodina republika" ali da je razlika između tog predloga i predloga profesora Dragana Veselinova u tome što LSV nije predviđao nezavisnu republiku već republiku u okviru Srbije koja bi u tom slučaju bila federalizovana.

"Za nas nije važno kako će se Vojvodina zvati - da li kanton, republika ili region, važno je koje su nadležnosti. Mi smo za veće nadležnosti, ali nismo za nezavisnu državu", poručila je Jerkov.

Dačić: Svašta ljudima pada na pamet

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je za njega "naučna fantastika" ideja da se Vojvodina odvoji od Srbije.

"Bilo bi najbolje da nam sada uzmu i Vojvodinu. Ako je Kosovo dobilo nezavisnost, neki stvarno mogu da kažu da i Vojvodina to može", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Jerkov je rekla da LSV nije sepratistička stranka i da se zalaže da se Vojvodini daju veće nadležnosti i da je jasno da se centralizmom ne može sprečiti separatizam.

"U Srbiji nije dobio nezavisnost samo onaj koji je nije tražio i ako je neko ikad imao priliku da se u to uveri u to da se centralizmom ne može sprečiti separatizam to je baš Srbija", kazala je Jerkov.

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Veselinov rekao je juče na tribini nevladine organizacije Vojvođanski klub da Vojvodina treba da dobije status republike i da o tome treba da se raspiše referendum.

Veselinov, koji je bio ministar u Vladi Srbije u vreme premijera Zorana Đinđića, kazao je da su Vojvodina i Srbija dve zemlje, da svaka treba da ima svoj naziv, a da zajednički naziv za obe treba izmisli.
 

DS: Priča o republici Vojvodina je smešna

Za demokrate ova priča je smešna

Poslanik Demokratske stranke Vlatko Ratković rekao je da je priča o nezavisnoj republici Vojvodini "smešna" i da su Srbiji potrebna decentralizacija i veće nadležnosti nižih nivoa vlasti.

"Izjava profesora Veselinova je neutemeljena i meni nejasna. Srbiji je potrebna decentralizacija, veća ovlašćenja opština i gradova i konzumiranje svih ustavnih nadležnosti koje Vojvodina ima, a priča o republici (Vojvodini) je smešna", kazao je Ratković novinarima u Skupštini Srbije.

Ratković je rekao da su navodi Dragana Veselinova da bi više od 50 odsto Srba u Vojvodini podržalo referendum o Vojvodini republici, "opservacija" i da ozbiljna istraživanja govore da je taj procenat između dva i tri.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2011. 16:39
Лажу!!!
Ponedeljak 28.11.2011. 16:12
Nije ni moj nik na ovom portalu:''kaludjer123''
Ponedeljak 28.11.2011. 18:15
Ocigledno je da mnogi u ovoj drzavi,stranke i pojedinci,imaju zadatak da stalno dizu tenziju,da bocnu drzavnost Srbije uvek u nekom momentu kada se nesto bitno desava.Ne moze me niko ubediti da na njih nema nikakvog uticaja neki politicki ili ekonomski faktor van zemlje.Do sada su trazili samo da upravljaju novcima,sad se cuju i neki drugi zahtevi.Eej,dosta je vise,koga ste pitali od Vojvodjana sta zeli,i smete li uopste da pitate.Doci ce vreme kada ce se mnogi stideti svojih dela,a ja se nadam i da ce krivicno odgovarati.Samo kukate na Srbiju,pocenjujete ostatak drzave svojim zahtevima,pa hoce i ostali svoje novce,nisu majmuni u Kraljevu ili kragujevcu itd,vec isto gradjani kao u Vojvodini
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online