Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 26.11.2011.
18:00
Beta A

Jovanović: Tadiću, kaži istinu o Kosmetu

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas predsednika Srbije Borisa Tadića da građanima saopšti istinu o porazu politike prema Kosovu koja je vođena godinama.

Jovanović je na tribini Preokreta u Novom Sadu kazao da je do 9. decembra, kada se u Briselu odlučuje o kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, neopohodna demokratska građanska mobilizacija društva.

Preokret je vapaj: Čedomir Jovanović

"Mi smo strašno pogrešili na Kosovu. Mi smo 1989. godine otišli na Kosovo polje kao horda i sa porukom da, ako i ne znamo da radimo, znamo da se bijemo. Krenuli smo ka nebu, a završili u najdubljoj rupi. To su činjenice koje treba jasno i glasno reći građanima Srbije", rekao je lider LDP-a.

Jovanović je ocenio da je evropska ideja u Srbiji do krajnosti kompromitovana, jer je postala alibi "za sve i svašta", dodavši da je zato neophodan dijalog u društvu u kojem će učestvovati i politički akteri i institucije i istaknuti pojedinci "zbog katastrofe
koja nam se kontinuirano dešava godinama".

Jovanović je naveo da je zbog pogubne i neodgovorne politike koja se u Srbiji vodi i posle 2000. godine Vojvodina došla u situaciju da je od najrazvijenijeg postala nerazvijeni region.

"Moraju se uvažiti činjenice, među kojima je i to da se Vojvodina, koja počiva na evropskoj ideji, gubi i nestaje jer se mi kao društvo sve vreme obračunavamo sa evropskom idejom", ocenio je Jovanović.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draškoivć upozorio je da je preostalo svega nekoliko dana da se građanima kaže istina o kosovskom problemu, te da je altarnativa preokretu ka evropskim integracijama, zapravo preokret u 90-te godine.

"Naš Preokret je apel i vapaj, ali i podrška Vladi i predsedniku Srbije da hitno promene gubitničku kosovsku politiku, kako barikade na Jarinju i Brnjaku ne bi postale barikade našem putu u EU", poručio je Drašković.

Drašković je kazao da je jedini izlaz iz sadašnje situacije da se ustavna preambula koja govori o tome da je Kosovo neodvojivi deo Srbije, proglasi neostvarivom, a time i neobavezujućom.

"Suverenitet nad Kosovom izgubljen je 1999. godine i nije ga izgubio Tadić, već ondašnji režim koji je Srbiju gurnuo pod NATO bombe", rekao je Drašković.

Lider Sociajldemokratske unije Žarko Korać ocenio je da je u Srbiji unazad 200 godina jedina konstantna ideologija nacionalistička. On je kazao da je preokret nužan jer se dospelo u ćorsokak i u zemlji vlada strah i neizvesnost u kom pravcu se krećemo.

POVEZANE VESTI

Subota 26.11.2011. 18:48
ovom nesretnom tačijevcu koji je pod dejstvijem djavoljeg praha jedino može pomoći "otac Branislav lopatar" iz Crne reke,samo naporan rad,lopata,hladna voda i molitve mogu ga vratiti u stado.
Subota 26.11.2011. 19:14
LDP (Lopovsko-Dopingovani-Preokret). Slika i prilika srpske politicke kamarile. Svi su oni za popravni dom a onda ZABELA, dozivotna.
Subota 26.11.2011. 18:59
Ako je fotografija aktuelna, nece ovaj jos "dugo", valjda mu je tako sudjeno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online