Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 22.11.2011.
15:11
Beta A

Samardžić: Srbija je kapitulirala

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je danas da je Srbija u dijalogu Beograd-Priština kapitulirala, jer je konačni rezultat tih razgovora odricanje Srbije od Kosova.

"Ovo (razgovori) je davanje države, odnosno njenih delova na veresiju i to može poslužiti kao uzor nekim drugim pretenzijama, nekim drugim apetitima da se isto tako učini i postavi prema nekim drugim delovima države", rekao je Samardžić novinarima u parlamentu.

Čim je prihvatila dijalog, Srbija je kapitulirala: Slobodan Samardžić

Dok je davao izjavu novinarima, iza Samardžića su stajali svi članovi poslaničkog kluba DSS. Samardžić je rekao da su sve uredbe Vlade o dosadašnjim pregovorima
"prekršaji" o kojima će Ustavni sud imati šta da kaže i da su razgovori sa Prištinom "najobičnija kapitulacija" i da će "oni koji su tome doprineli morati politički da odgovaraju".

On je kazao da je Vlada Srbije digla ruke od Kosova i da je katastrofa za državu da sama pristaje na oduzimanje svoje teritorije, a da ni vlada nije složna oko sadržaja razgovora Beograda i Prištine niti Skupština raspravlja o tim razgovorima.

"Približavamo se kraju razgovora koji su odlučeni u onom momentu kada su bili inicirani. Čim je prihvatila dijalog znalo se da će Srbija kapitulirati. To se dogodilo u nekoliko meseci kvazirazgovora i kvazipregovora", rekao je Samardžić.

Kako je naveo, verovatno će dijalog Beograd-Priština biti gotov za sedam do 10 dana i sasvim je irelevantno da li će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU ili ne.

"Da je dobijemo (kandidaturu), ona ne predstavlja ništa za ekonomski i drugi razvoj ove zemlje. Ako je ne dobijemo opet ne predstavlja ništa. Konačni rezultat razgovora je odricanje Srbije od Kosova i Metohije", rekao je Samardžić.

On je kazao da su poslanici DSS danas napustili sednicu Skupštine Srbije posle postavljanja pitanja i neće se vraćati u salu dok se ne ispuni zahtev da parlament raspravlja o deklaraciji o Kosovu koju je predložila ta stranka.

Prema njegovim rečima, ispostavilo se da Vlada nije sposobna da sačini deklaraciju o Kosovu i uticala je na to da Skupština ostane nema na događaje koji se vrtoglavom brzinom odvijaju na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2011. 15:31
eh ... blado receno da ce politicki odgovarati bre morace da odgovaraju KRIVICNO za veleizdaju !
Utorak 22.11.2011. 16:20
Србија није ништа потписала, нити је капитулирала и то што је потписала и договорила инсталирана интелектуално-политичка \'\'елита\'\' са својим газдама не вреди пишљива боба. Језуитски подло и покварено - доведемо на власт своје људе чијом ћемо руком потписивати шта нама одговара, а Срби ће то поштовати...неће. Оно што ваши чиновници потпишу обавезује само њих лично и њихове послодавце, за Србију је неважеће. И Самарџићу, не кукај к\'о баба, добро ти рече један коментатор!
Utorak 22.11.2011. 17:57
Ми то знамо да је издаја у току. Али шта ви конкретно радите осим што демонстративно напустате скупштину? Зашто не организујете протесте, поведете народ. Оваквим понашањем и ви сте саучесници због не чињења, а и за то следи казна.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online