Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 20.11.2011.
01:38
B92, Agencije A

Protest protiv azilanata u Aleksincu

Nekoliko stotina stanovnika Aleksinca protestovalo je protiv ideje da se azilanti iz Banje Koviljače presele u kasarnu u njihovoj varošici.

Oni su, nakon okupljanja u centru grada, prošetali do kasarne gde bi, prema najavama, trebalo da budu smešteni azilanti. Na ogradi ispred kasarne ostavili su veliki transparent na kome piše "Nećemo azilante u Aleksincu". Protest je organizovan putem društvene mreže Fejsbuk.

Ksenofobija, ekonomija ili nešto treće?: "Nećemo azilante u Aleksincu"

Iako tvrde da se ne radi o ksenofobiji, već o stavu da napuštenu kasarnu treba iskoristiti za investicije, organizatori protesta novinarima TV B92 nisu dali konkretan odgovor na pitanje da li bi pristali na to da Centar za azil bude otvoren na nekom drugom mestu u Aleksincu.

Organizatori rekli su da od ranijih najava da blokiraju gradske institucije i saobraćajnice - odustaju, jer su čuli da će problem azila rešavati vladina komisija.

Ivan Dimić, predsednik aleksinačke opštine, rekao je za B92 da je isključivi razlog za nezadovoljstvo većine ljudi to što ih se država nije setila kada im je, kažu, to bilo potrebno, a sada je Aleksinac među prvima na spisku za izgradnju azila.

Prethodnih dana stanovnici Banje Koviljače protestovali su protiv nekontrolisanog priliva azilanata u njihovo mesto.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da u Srbiji trenutno boravi 2 700 azilanata.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.11.2011. 09:41
ja bih voleo da vidim ovakvke demonstracije - podrske za KiM ,e sada da pitam ko je aktivirao taj narodni sigurnosni ventil na pogresnoj strani ? jel to da vlada ispuni pun mandat ?
Nedelja 20.11.2011. 09:51
Браво. Нека иду да траже азил у државама које су има уништиле земљу. Србија има и довољно гладних и довољно муслимана. Ако власти требају ради европског имиџа, нека их приме код себе у сопствене домове. Ионако су покраденим новцем стекли вишак стамбеног простора.
Nedelja 20.11.2011. 10:29
Bilo je polemike, ovih dana, među mojim rumsterdamcima da li će nesrećni predsednik Vuković, dozvoliti ili ne dolazak tzv.azilanata u našu kasarnu, koja se nalazi samo kilometar od centra grada, ali tenzije su brzo splasnule kad smo shvatili da je Rumsterdam suviše blizu Breograda (cca 60km). Nisu '95.pustili izbeglice - naš narod u prestonicu, a kamoli ove s koca i konopca da tumaraju tako blizu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online