Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 19.11.2011.
03:40
Beta A

Živković: Vlast Ferarijem ide na pijacu

Bivši premijer Srbije i nekadašnji funkcioner Demokratske stranke Zoran Živković izjavio je da ne namerava da se stranački aktivira niti da učestvuje na izborima. Živković je u izjavi agenciji Beta kritikovao aktuelnu vlast tvrdeći da je zemlju dovela dotle da je porede sa zemljama koje nemaju ni kontrolu nad čitavom svojom teritorijom.

Ne vraća se u politiku: Zoran Živković

Živković, koji je 1996. bio gradonačelnik Niša, rekao je da je od rešenosti tadašnjih demokratskih snaga za promene i dalje ostala ista količina energije kod građana ali da se ona ne koristi.

"Moje kolege koje sada drže vlast u zadnjih pet-šest godina se ponašaju kao da ferari za formulu jedan koriste za odlazak na pijacu. Potpuno jedna pogrešna upotreba te energije koja postoji", kazao je on.

"Nismo mogli da postanemo Švajcarska, ali da nas danas mere sa Makedonijom, Albanijom i Bosnom u kojima vlast praktično ne kontroliše celu teritoriju u bezbedonosnom smislu a kamoli nešto više, to je nesto što Srbija i građani Srbije koji su pre 15 godina bili po trgovima ne zaslužuju", ukazao je Živković.

On ističe da je demokratskim promenama, ipak, obezbeđeno da se ne kradu glasovi na izborima, odnosno da izbori budu demokratski.

"Sad se krade posle izbora. Krade se kroz korupciju, što je nedopustivo, ali se krade i tako što izađete sa jednim programom, dobijete glasove pa ih onda udružite sa nekim. Ne bih glasao za DS da sam znao da će biti u koaliciji sa SPS-om i verovatno većina birača SPS-a ne bi glasala za tu partiju da je znala da će biti u koaliciji sa demokratama", kazao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 19.11.2011. 07:34
Jel ti to pricas iz vinskog podruma?Smanji malo dozivljaj.Da te podsetim ti si onaj koji je pricao ljudima da ne placaju racune pa zbog toga ne mogu ni danas da dignu glavu.Postao si vinogradar?Odakle ?A znas kako te zovu u Nisu? Zato se pokrij usima i moli boga da sto bolje prodjes ako dodje na vlast neka stvarno demokratska stranka i pocne da ceslja po vasim mahinacijama.Hik! ajd ziveli.PS Od zivkovica stize glas u vinu lezi spas!
Subota 19.11.2011. 09:21
Ovaj lik je mnogo doprineo da Srbija bude gora od banana republike . Napunio je svoje dzepove i sad prodaje pamet.
Subota 19.11.2011. 10:35
Ne bih da se ponavljam, jer su gore napisani komentari izvanredni, tako da bi sve sto bih napisao bilo k'o prepisano. Napisacu samo jednu recenicu, mislim dodacu komentar na gore pomenute. 'Napad je najbolja odbrana'
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online