Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 15.11.2011.
18:17
B92 A

Srbi s Kosova u četvrtak u Beogradu

Predsednici Opština sa severa Kosova dobili su poziv da se sutra u podne sastanu sa Borislavom Stefanovićem, ali će na taj sastanak ipak doći u četvrtak.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica: Krstimir Pantić
 

Oni su agenciji Beta potvrdili da će otići na razgovore u četvrtak, jer je za sredu u 12 sati u Kosovskoj Mitrovici zakazan miting povodom ubistva Sava Mojsića i ranjavanja trojice Srba u naselju Brđani.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da je Stefanoviću ali i čitavoj srpskoj javnosti obećao da će ići na sastanak u Beograd kako bi čuo šta je do sada dogovoreno u dijalogu između Beograda i Prištine u Briselu.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je Beti da očekuje da im srpski pregovarač Borko Stefanović pokaže napismeno šta je to do sada dogovoreno sa Editom Tahiri.

"Hoćemo da pre nastavka razgovora u Briselu dogovorimo šta je to dobro za Srbe na Kosovu i da sa tim našem stavovima i uz pomoć eksperata za pojedine oblasti Stefanović ode na razgovore", rekao je Milović.

Neophodno je da se sačini zajednička strategija kako bi se srpski pregovarač striktno nje pridržavao jer Srbi sa Kosova nisu zadovoljni dosadašnjim dogovorima u Briselu, dodao je on.

"Stefanović nas ubeđuje da do sada postignuti sporazumi ne važe za sever Kosova ali mi nismo videli da to igde piše i za nastavak dijaloga mora biti jasno određena platforna", rekao je Milović.

On je podsetio da su odbornici četiri Skupštine Opštine na zajednikoj sednici zaključili da je iluzorno nastaviti dijalog kada su za 40 dana ubijena četvorica Srba sa Kosova.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić najavio je da će na sastanku u Beogradu ponoviti da je za Srbe na Kosovu neprihvatljivo ono što je Borko Stefanović dogovorio u prethodnim razgovorima sa Editom Tahiri.

Prvi čovek Leposavića Branko Ninić rekao je da očekuje od šefa pregovaračkog tima Beograda da ih upozna sa dosadašnjim dogovorima sa Prištinom pod pokroviteljstvom Roberta Kupera i potvrdio da će ići na satanak.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.11.2011. 19:19
Gde je tu demokratija, kada o interesima ljudi na Kosovu pregovaraju korumpirane duse iz Beograda. Slicno je i Cembrlen pregovarao o interesima Ceha (ciji je predsednik cekao pred vratima) sa Hitlerom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online