Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 15.11.2011.
15:39
Vestionline A

Srećković: Za mene je SPO svetinja

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Srđan Srećković kaže da su medijske spekulacije o sukobu unutar SPO "naneli veliku političku štetu stranci". Srećković kaže da glavni odbor stranke treba da odluči ko će biti njeni politički partneri i kakvu će politiku stranka voditi.

Srđan Srećković: Na izlaznim vratima stranke?
 

"Kao odgovoran čovek, koji je u ovoj stranci punih 19 godina, u tome više ni na koji način neću učestvovati i neću odgovarati na bilo kakve napade, bez obzira sa koje strane budu dolazili", poručio je Srecković.


Srećković je naglasio da su za njega program SPO i istorija te stranke "svetinja i crveno slovo".

"Zato zaista verujem da Glavni odbor stranke, koji čine predstavnici našeg članstva iz celokupne Srbije, treba otvoreno da razgovara o svim temama i donese strateške odluke vezane za politiku stranke i naše političke partnere", dodao je Srećković.

On je istako i da veruje da postoji dovoljna doza ozbiljnosti među svima u SPO, da se "nastavi profilisanje stranke kao moderne, proevrospke zapadne desnice, koja će politički jačati i imati važan doprinos u procesu modernizacije Srbije".

SPO je sa Liberalno demokratskom partijom sastavio program "Preokret", kojim se traži promena državne politike prema Kosovu i Metohiji, kao i da se evropske integracije zemlje stave u prvi plan.

Nakon objavljivanja programa, u medijima su se pojavili napisi da Srećković proizvodi raskol u stranci, sa ciljem da zadrži stranku pod okriljem DS-a, odnosno onemogući približavanje LDP-u.

Predsedništvo stranke je potom upozorilo Srećkovića da će, ukoliko ne počne da vodi politiku stranke, protiv njega pokrenuti disciplinski postupak koji povlači i isključenje.

Obrazlažući povode za takav postupak lider SPO, Vuk Drašković, istakako je da Srećković nije sprovodio politiku stranke u Vladi Srbije i da mu je to više puta tolerisano.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.11.2011. 15:48
Pa ako ti je program svetinja, sto ne pogledas u "svetinju" iz '90ih godina? Vama je mesto na djubristu istorije rezervisano odavno.
Utorak 15.11.2011. 16:24
Kod komunjara je pocelo uveliko pretakanje i natakanje. Ko god da "vas" vodi, neka vas vodi sto dalje od zdravih.
Sreda 16.11.2011. 07:51
Onima kojima su program i istorija SPO svetinja, postenje, ljudski moral i sve vrednosti su na djubristu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online