Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Utorak 15.11.2011.
11:23
B92 A

Nikolić: I SNS želi Srbiju u Evropi

Žarko želim da Srbija dobije status kandidata, ali nije smak sveta ako ne dobije, pošto će naša vlada obezbediti status, kaže lider SNS Tomislav Nikolić. On smatra da bi nedobijanje statusa kandidata 9. decembra bio "smak sveta za sadašnju vladu".

Tomislav Nikolić: Tadić pravi istu grešku kao Slobodan Milošević
 


"Priča o vanrednim izborima odlagana je zbog 9. decembra, i sada, ako ne dobijemo status kandidata tada, 10. decembra bi svi trebalo da daju ostavku", smatra Nikolić.
 

Nikolić navodi da zbog nedonošenja deklaracije o KiM, 9. decembar čekamo u haosu.

"Deklaracijom bismo mogli da kažemo šta mislimo za barikade, da ceo svet zna da li smo mi bili za to ili ne. Da se upiše u tekst deklaracije da mi podržavamo mirnu borbu, ili da stavimo da smo spremni da uklonimo barikade i da vidimo koliko će poslanika stati iza toga", kaže Nikolić.

Nikolić smatra da je predsednik Boris Tadić pisao deklaraciju, ali da nema sada hrabrosti da izađe sa njom u javnost. On kaže da sadašnja vlast pravi istu grešku koju je Slobodan Milošević pravio, a to je da sasvim sam odlučuje o Kosovu i Metohiji.

“Danas Boris Tadić pravi istu grešku. Nijedan njegov koalicioni partner ni turistički ne ide na Kosovo, samo DS…Nije mi lagodno da sedimo u sporednoj sobi ii gledamo kako će to preko nekog Borka Stefanovića da se završi. Ali niko nas nije pozvao. Predsednik od aprila, nije zatražio podršku SNS ni za šta“, kaže Nikolić.

"Mi imamo program, DS filozofira"

Nikolić je komentarisao i promenu svog programskog opredeljenja, navodeći da je do preobražaja došlo kada je shvatio da želi da bude deo vlasti a ne samo opozicija.

"Ja sam i dalje srpski patriota, ali ako je volite morate da učinite ono što ste u mogućnosti da bi se u njoj živelo bolje. Punim 55 godina, na prekretnici sam da li ću da se bavim politikom još par godina, ili ću da se umešam u odlučivanje. Kad znate da ćete odlučivati, birate svaku reč. Ja sam počeo da biram reči, i dalje mi se omakne", kaže Nikolić.

Na optužbe da njegov program previše liči na program DS-a Nikolić navodi da je 50 posto programa stranaka isto.

“Skinuli smo sa sajta program DS-a i ustanovili smo da tu nema programa, da je to filozofiranje”, kaže Nikolić.

On navodi da program i dalje može da bude izmenjen i da bi to čak bilo poželjno.

"Mi smo strpljivo i sistematski pripremali program, idealan nije. Tražimo sugestiju stranaka, od stručnih ljudi koji nisu u SNS, koji nisu imali priliku da pišu, ali imaju priliku da komentarišu", dodaje Nikolić.

Nikolić je demanrovao da bi mogao da bude u koaliciji sa Vojislavom Šešeljem, i negirao je spekulacije da je u lošim odnosima sa Vučićem.

"Vučić ima 41 godinu, ima ceo život pred sobom. Ako mislite da je malo voditi Beograd, grdno se varate. A sad će da pobedi”, odgovara Nikolić na pitanje zašto je drugom čoveku SNS-a Aleksandru Vučiću namenjena kandidatura za gradonačelnika, a ne i premijera.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.11.2011. 11:35
Sto se babi snilo..veciti broj 2.tako ce mu biti i ovog puta. E tomasine nemas srece pa to ti je...moj crni tomasine
Utorak 15.11.2011. 11:45
Ima on srece i pune dzepove, jedva ceka da ga amerika postavi na broj 1 i da dovrsi izdaju nase zemlje. Sve to braco ima smisla ako gledate dosadasnje akcije.
Utorak 15.11.2011. 12:29
Е, па овако, Томиславе Николићу: Ти гори од ових жутих еврогејаца тешко можеш да будеш јер овај олош са Тадићем на челу је нешто најгоре што се десило српском народу у његовој историји. И Турци су својевремено били бољи према обичном народу, него овај жути олош на власти. Нека и добијеш на изборима, то је мањи проблем, али ако не окренеш леђа Западу који нас неће и не окренеш се Истоку (Кина, Русија, Индија...) који нас бар мало поштује, тебе ће народ да ИЗНЕСЕ из Србије и да ти трајно забрани повратак. Не промениш ли политику и не оканеш се идеје да пошто-пото морамо у ЕУ, нећеш дуго бити на власти јер су се народу смучиле глупаве и празне приче о Европи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online