Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 15.11.2011.
13:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

O Kosovu ni slova do izbora

Ne verujem da će se deklaracija o Kosovu uopšte naći pred poslanicima. Ministri su nesložni kada su u pitanju problemi u južnoj srpskoj pokrajini, pa se na sledećoj sednici Vlade neće ni pominjati ovaj dokument. Gledaće da stvar zataškaju do izbora - kaže Dragan Šormaz, poslanik Srpske napredne stranke u intervjuu za "Vesti".

Dragan Šormaz

Objavljeno je da naprednjaci i demokrate uživaju sličnu
podršku građana, iako istraživanja govore da vi bolje stojite?

- Istraživanja naručuju stranke iz vlasti. U poslednjem slučaju smanjili su razliku između naše stranke i vladajuće DS na jedva dva odsto, iako je ona bar 10 odsto u našu korist.

Neki mediji su čak objavili da DS vodi?

- Firme funkcionera Demokratske stranke Dragana Đilasa imaju 90 posto udela u medijima.


Iz DS poručuju da ste im prepisali program?
- Smešno. Naš program je obimniji. Pitanje je šta su oni uradili sa svojim programom? Šta su obećali pre nego što su došli na vlast, a šta je građane snašlo. Nema ekonomskog programa, gubimo Kosovo, ekonomski pritisak na narod je katastrofalan.

Kada bi SNS bila na vlasti šta bi uradila sa Kosovom?
- Situacija na Kosmetu je gora od one 2008. godine, i pogoršala se u odnosu na onu od pre tri meseca. Zašto vlast nije slušala opoziciju, mi smo upozoravali? Pristali su da dođe Euleks, priznali carinske pečate, izveli ljude na barikade, a sada ih teraju da se sklone.


Ali, šta biste vi uradili?

- Nema rešenja, osim pregovora. U krajnjoj liniji i o statusu. Vlast je napravila užasnu grešku sa pečatima i ostavila ljude na cedilu. Kako ćete vi ljudima sa KiM objasniti da pečati važe na prelazu Merdare, a ne važe na Brnjaku.

Šta se događa sa deklaracijom o Kosovu koja nikako ne stiže iz Vlade u Skupštinu?
- Neće ni stići. Radikali će glumiti opoziciju, dok ostatak opozicije bojkotuje sednice jer čeka deklaraciju. Na sledećoj sednici Vlade neće o tome ni govoriti, već o

Propaganda DS


Da li je SNS zaista planira da vrati vojni rok?
- To je banalizovano zahvaljujući propagandi Demokratske stranke. Suština je da se nađe najbolji model za vojnu obuku a da se ne ide u vojsku kao ranije.

budžetu. Onda će u parlamentu da se bave budžetom, da stvar zataškaju, a Skupština više neće ni raditi do izbora.


Nedavno je Nikolić kazao da Dačić može biti premijer u Vladi naprednjaka samo ako pređe u vašu stranku?
- Onaj ko pobedi na izborima mora da imenuje predsednika Vlade.


Do sada ste govorili da su vam socijalisti i Dačić poželjni koalicioni partneri?
- Jesu, ali ne može Ivica da bude predsednik Vlade. Bio sam već u stranci gde sam imao predsednika koji je kao treći na izborima tražio da bude predsednik Vlade. To nigde u svetu nema. Onaj ko je prvi postavlja premijera.


Kako onda Nikolić nudi ministarske fotelje Ljajiću, Ugljaninu i Mađarima?
- Ministarska mesta su nešto sasvim drugo.  

POVEZANE VESTI

Utorak 15.11.2011. 14:16
Vladajuca koalicija je pokazala nesposobnost i u interesu naroda je smena vlasti,naprednjaci su najozbiljniji i imaju najvecu podrsku naroda
Utorak 15.11.2011. 16:00
ma trojanci da mi pričaju o mom kosovu????????? trojanci?? mislim na stiroporske evropljanine !!! ista su g...na kao i njihov koalicini partner ds!
Utorak 15.11.2011. 16:37
E moj Nikolicu ...koliko diletanata imas u svojoj partiji od Davida Dimkica do Sormaza a da li znas zasto su tu kod tebe?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online