Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 14.11.2011.
19:12
Beta A

Stefanović pozvao Srbe na razgovor

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović pozvao je predsednike opština na severu Kosmeta da u sredu dođu u Beograd na razgovore o administrativnim prelazima i drugim pitanjima o kojima se razgovara s prištinskim vlastima.

Borislav Stefanović pozvao Srbe sa Kosmeta na dogovor
 

Stefanović kaže da će na tom sastanku predsednici opština "konkretno čuti koje su opcije za naredni period".

Upitan da li Srbija "mirno predaje Kosovo i Metohiju" primenom onoga što je sa Prištinom dogovoreno u Briselu, poput korišćenja registarskih tablica koje izda kosovska policija, Stefanović je odgovorio odrično.

"Srbi neće morati da imaju tablice sa oznakama KS ili RKS", rekao je Stefanović i ponovio da je cilj Srbije očuvanje Kosova i Metohije u njenom sastavu i stvaranje uslova da Srbi u toj pokrajini ostanu u svojim kućama.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je, međutim, da dogovor o registarskim tablicama podrazumeva da svi vlasnici vozila sa prebivalištem na Kosovu koriste tablice sa oznakama KS ili RKS.

Pantić je rekao da će doći na sastanak sa Stefanovićem u Beograd, ali je ukazao da smatra da su dogovori sa Prištinom o katastru, registarskim tablicama i matičnim knjigama "štetni za srpski narod i državu".

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica je istakao da Srbi na severu pokrajine neće prihvatiti albanske carinike na administrativnim prelazima.

Upitan šta će uraditi ako država postigne dogovor s Prištinom o upravljanju prelazima na kojem bi bili predstavnici Srbije, Euleksa i kosovskih vlasti, Pantić je rekao da će u slučaju potrebe podneti ostavku.

"Ako budem morao da biram... ja ću podneti ostavku i biti uz svoj narod na barikadama", rekao je Pantić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 19:36
Шта је Стефановићу, не смеш више да идеш на Косово већ зовеш Србе на разговор у Београд. Можда би ти волео да се они више не враћају на Косово. Пази мали шта радиш! Биће то врући разговори, мало си се више осилио. Не ваља ти то, .
Ponedeljak 14.11.2011. 19:48
Јел овај беше свирао за бенд Генерација без будућности?
Ponedeljak 14.11.2011. 20:21
Ma nedajte tom buldogu koji je skolovan u SAD-u da ne kazem dresiran da vas predstavlja jer ste vi vec prodani i niste vise drzavljani Srbije jer vas nisu namerno popisali u ovom zadnjem popisu .Upamtite sve sto ce uraditi samo da nestanete sa svojih ognjista.Zato nedajte se braco Srbi ustaskoj beogradskoj vlasti da i dalje manipulise sa vama.Ima nas mnogo koji zelimo da vam pomognemo ! Zasto cuti Srpska pravoslavna crkva kao i da je neinteresuje sudbina Srba na Kosovu.Zasto ne organizuje svoje vernike pa da podjemo svi na Kosovo da pomognemo braci.Ima mnogo nacina bez nasilja da dokazemo svetu koliko nam znaci kosovo i taj nas narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online